2024. április 27., szombat ☼
névnap
hirdetés

Címke: helyi érték

Minőséget, értéket helyből – Hazatérve évtizedes tapasztalattal

A szakma szeretete, a kitartó munka és az újdonságok kínálata meghozhatja gyümölcsét – ebben bízik Schneider György, a Körút Pizzéria tulajdonosa.

Minőséget, értéket helyből: harminc éve Dupsi tészta

Egy váratlanul jött lehetőségből indult vállalkozásuk, mára a hagyományok megőrzése és a minőség a védjegye a Dupsi házaspárnak, és az általuk készített tésztáknak.

Minőséget, értéket helyből: zöld mosószerek a legkisebbekért

A tisztaság környezetbarát termékekkel is elérhető, és ezt már egy helyi üzlet is nyújtja.

Minőséget, értéket helyből: az ötvös, aki megóvja értékeinket

Az emberek második gondolata az egyedi ékszerkészítés. Miután csalódtak egy tucattermékben, utána felkeresik az ötvöst – vallja Májer János, aki több mint 20 éve javít és készít ékszereket az orosháziak számára.

Minőséget, értéket helyből: egy valóra vált cukrász álom

Gyerekkorában döntötte el Szokolai Norbert, hogy egyszer saját üzlete lesz, majd hamar eldőlt az is, hogy cukrász szeretne lenni. Mindkét tervét megvalósította, 16 éve áll a Szoki Cukrászat élén.

Minőséget, értéket helyből: a paprikatermelés tudománya

Tünde, Péter és Dániel - ők a Mocsári család. És hogy miről ismertek? Fűszerpaprikát termelnek, nem is akármilyet. Már a harmadik generáció színesíti ételeinket határon innen és túl.

Minőséget, értéket helyből: lángos és pecsenye az Állomás utcán

Mindenki csak úgy nevezi, az Állomás utcai büfé – és így él 42 éve a köztudatban. Czuth Istvánné Karkus Ilona ugyanis már ennyi ideje süti itt lángosait, töretlen sikerrel és kitartással.

Minőséget, értéket helyből: négylábúak négy keréken

Mindig célba ér, ez akár mottója is lehetne Palacsik Jánosnak, aki lassan már 25 éve foglalkozik élő állatok szállításával. Rakománya szinte luxuskörülmények között utazik.

Minőséget, értéket helyből: Orosháza utolsó cipészmestere

Ha újrakezdhetné, akkor sem választana másik szakmát, mondja Győri András cipészmester. 46 éve forog élete a lábbelik körül, a családi üzlet a város szívében 1988 óta működik.

Minőséget, értéket helyből: magyar minta, gyermekruha

A varrás, a gyermekruha készítés a szenvedélye. Varrónő 40 éve , 20 éve pedig saját vállalkozást vezet Gábor Sándorné Éva. Munkáit külföldre is viszik, egyedi ötleteivel orosházi motívumok is fókuszba kerülnek.

Minőséget, értéket helyből: Masszázskuckó

Kuckója a nyugalom szigete, ahol egyaránt pihen az ügyfél, és ő maga is. Szenczi Mariann megtalálta a harmóniát, tanítás mellett masszíroz.

Minőséget, értéket helyből: varázslatos ajándékbolt a főtéren

Kötődik a régihez, mégis diktálja a trendet: ez Herjeczkiné Ruhmann Csilla ajándékboltja Orosháza új főterén.

Minőséget, értéket helyből: Bencsik hentes az orosházi főtéren

Bencsik Tibor 25 éves szaktudással a háta mögött, elkötelezetten vezeti 7 éve a hentes üzletét az orosházi főtéren.

Legyen helyi és kézműves: búzafűlé és friss tea a Bioboltból

A hely, ahol a fű is zöldebb. Gyógynövények, természetes alapanyagú készítmények, magyar, kézműves termékek: ez a nemrég nyílt Gyógynövény és Biobolt, az orosházi kórház mellett.

Minőséget, értéket helyből: igazi, házi tej a piacról

Tejtermékekkel foglalkozik: sajtot, túrót, tejfölt, tejet egyaránt árul a piacon. 10 literrel kezdte, ma már 100-nál tart. Ficsor László életének egyik pillanatról a másikra...

Minőséget, értéket helyből: Göndös órásmester

Egy kihalófélben lévő mesterség igazi szakavatottja, Göndös László komoly tudással a birtokában néz farkasszemet az órák fogaskerekeivel.

Málna Flabi Szalon – sokrétű alakformálás

Szűcs Ágnes egyik álmát váltotta valóra azzal, hogy Orosházán elsőként nyitott Flabélos szalont, május elején.

Minőséget, értéket helyből – sülve, főve, allergénmentesen

Több mint 20 éves vendéglátós tapasztalattal a zsebükben főznek több száz ételallergiás számára napról napra.

Minőséget, értéket helyből: Ficsor cukrászda

Fagyizóval indultak, cukrászda lett belőle. Lassan 25 éve, hogy édesanyjával belevágott, Ficsor Zoltán családi vállalkozását az óta is töretlenül, szívvel-lélekkel működteti. Gyerekkori, balatonfüredi élmények sarkalták...

Minőséget, értéket helyből – csicsóka

A csicsókát csodagumónak is nevezik értékes hatóanyagai miatt. Dr. Csizmadia Ferencé néhány éve termeszti, termékeivel hírt ad jótékony hatásáról.

Minőséget, értéket helyből – Vitaporta, a biobolt

Jövőre lesz 20 éve, hogy megnyitotta kapuit a vásárlók előtt a Vitaporta Gyógynövény- és Biobolt.

Minőséget, értéket helyből – az egyedi konyhabútor

Magas minőség, elérhető áron: ez jellemzi a Csapó Bútort. Egyedi készítésű konyhabútoraikat nem csak itthon, de még Svájcban is dicsérik.

Minőséget, értéket helyből – Zita Fodrászat

Kozsahuba Zita több mint 25 éve fodrász, otthona a munkahelye is egyben.

Minőséget, értéket helyből – mézes vállalkozás

Drahota Róbert számára a méhészkedés életérzés, 14 éves kora óta tevékenykedik a méhek körül.

Minőséget, értéket helyből – Hóvirág Fagylaltbár

Áprilisban nyitott a Hóvirág Fagylaltbár a Kossuth utcán. A fagyi mellett kávékülönlegességgel is várják a betérőket.