- hirdetés -

Mindig célba ér, ez akár mottója is lehetne Palacsik Jánosnak, aki lassan már 25 éve foglalkozik élő állatok szállításával. Rakománya szinte luxuskörülmények között utazik.

Palacsik János azt mondja, szerencsés helyzetben van, hiszen azt csinálja, amit szeret. Első teherautóját a szüleitől kapta még 1987-ben, annak idején a család jószágait szállítva kapott kedvet a szakmához. Hosszas kutakodás után az egyik orosházi élőállat-kereskedő szavazott bizalmat az eredetileg autószerelő szakmájú férfinak. Ennek már 25 éve, azóta megszakítás nélkül él élőállat-fuvarozásból.

Annak idején még sokan éltek teherfuvarozásból, ez adott számára ösztönzést, potenciális keresetforrást. – Mára már kevés a jószág Magyarországon, ezzel arányosan azonban a szállítással foglalkozók száma is csökkent, így a kereslet-kínálat aránya nem borult – tudtuk meg Jánostól.

Palacsik János lassan már 25 éve foglalkozik élőállat-szállítással. (Fotó: Rajki Judit)
Palacsik János lassan már 25 éve foglalkozik élőállat-szállítással. (Fotó: Rajki Judit)

Az ország minden pontjára fuvaroz, többszintű kocsiján megfordulnak sertések, marhák, juhok, kecskék, és egyéb négylábúak. Kényelmüket modern körülmények szolgálják. Palacsik János nevét az ország minden pontján ismerik, de ezen a környéken alakult ki az ügyfélköre.
– Szerencsére a térségben sok az olyan állattenyésztő, akik már 20 éve is ezzel foglalkoztak, ők azok, akik a mai napig bizalmat szavaznak nekem.

Munkája az éjszakai induláshoz köti, hiszen fontos, hogy időben (nyáron még a forróság előtt) megérkezzen a szállítmány. Egyszemélyes a vállalkozás – ügyintéző, gépjárművezető, egyben adminisztrátor is János, éppen ezért próbál jól gazdálkodni az idejével. Minden percét beosztja, de jut idő a pihenésre is, fogalmaz a vállalkozó.

Nagy beruházásba nem szeretne vágni a közeljövőben, János azt mondja, meglepő, de nincsenek problémái a vállalkozással kapcsolatban. Hosszútávú célja az, hogy amíg bírja erővel, addig a szakmában marad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.