- hirdetés -

A szakma szeretete, a kitartó munka és az újdonságok kínálata meghozhatja gyümölcsét – ebben bízik Schneider György. A Körút Pizzéria tulajdonosa egyszemélyes vállalkozást indított nemrég Orosházán, hisz nem akar többé külföldön dolgozni. Hazajött, és megpróbálja – az elmúlt egy hónap tapasztalatairól is kérdeztük.

1997 óta az élete része a pizza – jó érzés látni, ahogy az alapanyagokhoz nyúl, ahogy a „kezére esik a munka”. Fiatal kora ellenére 8-9 pizzériában megfordult már, itthon és külföldön (Ausztriában, Németországban) egyaránt. A szakma „a zsebében van”, és mindent, amit megtanult az elmúlt években, most városunkban kamatoztatja. Több évig tervezett, készült haza, hogy itt boldoguljon. Januárban indította vállalkozását, fiatalos lendülettel és szemlélettel. Úgy fogalmaz: a leggyorsabb és a legjobb viszi a pálmát.

Schneider György bízik a megszerzett tapasztalatában (Fotó: Rajki Judit)
Schneider György bízik a megszerzett tapasztalatában (Fotó: Rajki Judit)

– A mai világban a minőség mellett a gyorsaságon a hangsúly. Itthon hozzászoktak az emberek a 45-60 perces rendelésekhez, ezzel szemben nálam 15-30 perc alatt a háznál van a pizza, személyes rendelésnél 5-10 percet kell csak várni. Ennek a titka a jó tésztareceptben és a sokéves tapasztalatban rejlik. Én a legegyszerűbb pizzákat szeretem, de természetesen széles a kínálat. A több mint harmincféléből az ínyencektől kezdve a vegetáriánusokig mindenki megtalálja a kedvére valót – emeli ki Schneider György.

A tapasztalatok, visszajelzések eddig pozitívak, van olyan család, amely egyszerre öt pizzát vitt, és több a visszatérő vendég. Tisztában van ugyanakkor azzal, idő kell ahhoz, hogy megismerjék kínálatát. Céltudatosan, bizakodva tervez, azt reméli: jól beindul a vállalkozása, hiszen nem szeretne visszamenni külföldre. Úgy fogalmaz: „az anyanyelvemet szeretném beszélni”.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.