- hirdetés -

A legmakacsabb szennyeződést is eltünteti, bőrgyógyászatilag tesztelt – mindenki számára ismerős ez a szlogen, hiszen a vegyszerek korában élünk. A tisztaság azonban környezetbarát termékekkel is elérhető, és ezt már egy helyi üzlet is nyújtja.

Orosházi kézműves-manufaktúrában olyan szappanokat és mosószereket gyártanak, amelyek mentesek mindenféle kemikáliától. A Margaréta natúr készítmények és baba-mama bolt polcain pedig mindez megtalálható. Családi vállalkozásban dolgoznak, az ötletet egy személyes probléma adta.

(Fotó: Rajki Judit)
Bevált, közkedvelt, környezetbarát termékekkel várják az érdeklődőket Orosházán (Fotó: Rajki Judit)

– Az első gyermekem bőrén már néhány napos korában kiütések jelentek meg, az orvosok sem tudták az okát, és a férjem is hasonló problémával küzdött. Mikrobiológus édesanyám úgy gondolta, vegyszerallergia áll a háttérben, így készített nekünk babaszappant és mosószappant. Néhány hét használat után teljesen elmúltak a kiütések – emlékezik vissza a kezdetekre az üzlet egyik tulajdonosa, Nagy Krisztina.

Édesanyja, Nagy Margaréta öt évig kísérletezte a kizárólag növényi alapanyagokat tartalmazó szappanokat, és folyékony mosószereket. A környezetükben lévők elkezdtek érdeklődni a “csodaszerek” iránt, majd májusban üzletet nyitott Krisztina és férje, Csáki Tibor. Kézműves termékeik mellett babaholmikat árulnak a kórház főbejárata melletti üzletben.

– A teherbeeséstől a baba kétéves koráig minden szükséges dolgot kínálunk. Én hiányoltam egy ilyen jellegű boltot, amikor a gyermekeimet vártam – mondta Krisztina. Nagy figyelmet fordítanak a környezettudatosságra: a mosószerek flakonjait visszavárják a vásárlóktól. Terveik szerint hamarosan egy kemikáliamentes programot indítanak a környezetüket megóvni akaró cégek bevonásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.