- hirdetés -

Szakács helyett hentes lett Bencsik Tibor, ennek már több mint 25 éve. Hentes üzletét az orosházi főtéren hét éve vezeti.

A Meszes kisköz főtér felőli oldalának húsboltjában 2001-ben kezdett dolgozni, az akkori tulajdonostól vette át az üzletet öt évvel később. A tulajdonoscsere gondolata már korábban is megfogalmazódott, szerencsére zökkenőmentes volt az átállás.

A hentes kínál sertés és marha húsokat, kolbászokat, szalámikat, és olyan kész termékeket, mint a disznósajt, májas, császárszalonna. Az árut a környékből szerzi be: a hús például Pusztaföldvárról érkezik, míg a kész termékeket Tótkomlósról kapja.

Minőségi termékek, széles választék a Gyopárhúsnál (Fotó: Rajki Judit)
Minőségi termékek, széles választék a Gyopárhúsnál (Fotó: Rajki Judit)

– Komlósi kolbászt nagyon sokáig nem árultak Orosházán, ezért nagy lépés volt ezt behozni az elsők között. A vásárlók a hazai, házi jellegű ízeket szeretik a leginkább, és azt, ha szép, friss a hús – mondja Bencsik Tibor.

Úgy véli, a multik nem konkurenciái, mert az emberek jobban bíznak a kicsiben, az eladó ismeri a személyes igényeket. Közvetlenebb a kapcsolat, s persze a tizenéves tapasztalat is sokat számít. – Azt mondják, a hentest és a nőgyógyászt jól meg kell választani, ezek bizalmi állások – summáz mosolyogva az üzletvezető.

Legnagyobb hátránya az, hogy egyedül dolgozik az üzletben, így minden – a papírmunkától a hús feldarabolásáig és a pult feltöltéséig – rá marad. De Bencsik Tibor azt mondja, ez egyben előny is, mindent a saját belátása szerint csinálhat. Érdeklik az újdonságok, folyamatosan böngészi az internetet a legújabb termékek, gépek után. Bővítene: egy új hűtőpulttal több árut tudna behozni a boltba, amit majd saját gyártású termékekkel töltene fel. Egyelőre mindkettő a jövő zenéje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.