- hirdetés -

A hely, ahol a fű is zöldebb. Gyógynövények, természetes alapanyagú készítmények, magyar, kézműves termékek: ez a nemrég nyílt Gyógynövény és Biobolt, az orosházi kórház mellett.

– Régóta vegetáriánus vagyok, és reformélelmiszereket fogyasztok több mint 20 éve. Úgy veszem észre, hogy az emberek tudatosan kezdenek el táplálkozni, figyelnek arra, hogy mit visznek be a szervezetükbe – tudtuk meg dr. Kárpáti Ildikó üzletvezetőtől, honnan érkezett az ötlet.

A kezdő lökés önállóan és önerőből érkezett. A többi biobolthoz képest Ildikó valami mást, újat szeretett volna, olyat például, mint a frissen facsart zöld búzafűlé, tejmentes és kézműves csokoládék, vagy épp a kimérős teák, ezeket ugyanis Orosházán máshol nem lehet elérni.

Széles kínálattal, minőségi termékekkel várja váráslóit dr. Kárpáti Ildikó (Fotó: Rajki Judit)
Széles kínálattal, minőségi termékekkel várja váráslóit dr. Kárpáti Ildikó (Fotó: Rajki Judit)

– A fő irány az, hogy az újdonságok mellett jó minőségű, kézműves magyar termékekhez jussanak az orosháziak és a környékbeliek, így lehet az, hogy a bolt polcain helyi méhész, környékbeli édességek, sütödék termékei sorakoznak. Felkeresésükhöz kezdetben a többi bioboltostól jöttek a tippek, és ismerősök is segítettek, de mára már önként jelentkeznek a kisvállalkozók – teszi hozzá az üzletvezető.

Folyamatosan bővül a már így is hatezres termékpaletta. A legnagyobb probléma a fizetőképes kereslet hiánya és megismertetni az új üzletet a vásárlóközösséggel.

Ahhoz, hogy tanácsot tudjon adni a vásárlóknak, Ildikó folyamatosan képzi magát. Az első diplomája táj- és kertépítész mérnök, innen is jött a gyógynövények ismerete és szeretete. Emellett folyamatosan tájékozódik újságokból, a szakirodalomból, az internetről, képzéseken is rész vesz.

A vásárlóközönség vegyes, a kórház közelsége végett a betegek, és az egészségügyi dolgozók is látogatják az üzletet. A belváros sincs messze, és úgy tűnik, a környező településekről is szívesen járnak át, főként a búzafű léért és kézműves sajtokért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.