- hirdetés -

Áprilisban nyitott a Hóvirág Fagylaltbár a Kossuth utcán. A fagyi mellett kávékülönlegességgel is várják a betérőket.

Két fiatal gondolt egyet és nyitott egy fagyizót. A történet eddig még nem is lenne különös, de két olyan fiatalról van szó, akik nemcsak az életben találtak egymásra, hanem szakmájuk, a cukrászat iránti szerelem is összehozta őket. Ám felgyorsult és elanyagiasodott világunkban szakmájuk árnyoldalát is megtapasztalták, ők viszont teljesen mást akartak. A helyi értékeket bemutató sorozatunk mostani részében mesélnek vállalkozásukról.

Csizmadia Szabolcs és Asztalos Nóra korábban Szegeden dolgoztak, ám munkahelyükkel már nem voltak elégedettek, nem produkálhatták azt minőségileg, amit szerettek volna. A tömeggyártás mellett, a minél olcsóbb alapanyagból, minél drágábban értékesíteni elv ellenzői voltak. Egy éve érlelődött bennük a változtatás gondolata, majd felmondtak munkahelyükön, eladták mindenüket és áprilisban megnyitották üzletüket a Kossuth utcán.

Elsődleges szempont a minőség

– Maga a hely kiválasztása is sorsszerű volt, leparkoltunk az üzlet előtt, amire ki volt írva kiadó, másfél hét után már ki is béreltük. Jó előre készültünk az üzlet megnyitására, mindent alaposan megterveztünk, így gördülékenyen zajlott az engedélyek megszerzése, és a nyitás. Mindketten szeretjük a finomat, de csakis természetes alapanyagokat használunk, és ezt szeretnék az orosháziaknak is átadni. Ezért is ragaszkodunk a megszokott és jól bevált alapanyagainkhoz, amit helyi és hazai termelőktől szerzünk be– mesélte Nóra, majd Szabolcs vette át a szót. – Nálunk a gyümölcsfagylaltban gyümölcs van, nem pedig aroma és színezék. Ezért nem zöldszínű például a zöldalma. Az ételallergiásokra is gondoltunk, fagyiaink zöme gluténmentes, a gyümölcsfagyik többsége laktózmentes, és cukorbetegek számára is készítünk fagyit. A minőségben hiszünk, és emellett kiállunk! Minden recept saját, hosszú kísérletezések eredménye.

Gazdag fagylaltkíbálat természetes alapanyagokból (Fotó: Rajki Judit)
Gazdag fagylaltkínálat természetes alapanyagokból (Fotó: Rajki Judit)

A fiatalok életét teljesen kitölti a fagyizó. A megnyitás óta egyre többen keresik fel őket, pozitívak a visszajelzések. – Én még abban az időszakban nőttem fel, amikor egy adag fagylalt ötdekás volt, és ehhez ragaszkodunk most is. Úgy érzem, az árainkkal sem szálltunk el. A hűsítő finomság mellett prémium minőségű kávéval is várjuk a betérőket, amit nagyon kedvező áron kínálunk – emelte ki Szabolcs.

A nyitás óta befolyt összeget folyamatosan visszaforgatják, ebből fejlesztik a gépparkot, hátteret. Üzletükben kiállításokat is rendeznek, ezzel szeretnék támogatni a tehetségeket, legyen az kezdő, vagy ismert művész. És hogy mi lesz télen? Még nem tudják, de rengeteg tervük van, szeretnének valami olyasmit, ami különleges és Orosházán még nincs. Ehhez mindenképpen pályázati pénzt akarnak felhasználni, hitelt semmiképpen, de egyelőre nincs olyan lehetőség, amit kihasználhatnának.

– Bennünk van a minőség szeretete, a régi hagyományok tisztelete, ugyanakkor nem zárkózunk el az új, modern dolgoktól sem. Nagy ajándék, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Rengeteg munkával jár, de nem bánjuk – emelte ki Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.