Címke: helyi érték
Minőséget, értéket helyből – Hazatérve évtizedes tapasztalattal
A szakma szeretete, a kitartó munka és az újdonságok kínálata meghozhatja gyümölcsét – ebben bízik Schneider György, a Körút Pizzéria tulajdonosa.
Minőséget, értéket helyből: harminc éve Dupsi tészta
Egy váratlanul jött lehetőségből indult vállalkozásuk, mára a hagyományok megőrzése és a minőség a védjegye a Dupsi házaspárnak, és az általuk készített tésztáknak.
Minőséget, értéket helyből: zöld mosószerek a legkisebbekért
A tisztaság környezetbarát termékekkel is elérhető, és ezt már egy helyi üzlet is nyújtja.
Minőséget, értéket helyből: az ötvös, aki megóvja értékeinket
Az emberek második gondolata az egyedi ékszerkészítés. Miután csalódtak egy tucattermékben, utána felkeresik az ötvöst – vallja Májer János, aki több mint 20 éve javít és készít ékszereket az orosháziak számára.
Minőséget, értéket helyből: egy valóra vált cukrász álom
Gyerekkorában döntötte el Szokolai Norbert, hogy egyszer saját üzlete lesz, majd hamar eldőlt az is, hogy cukrász szeretne lenni. Mindkét tervét megvalósította, 16 éve áll a Szoki Cukrászat élén.
Minőséget, értéket helyből: a paprikatermelés tudománya
Tünde, Péter és Dániel - ők a Mocsári család. És hogy miről ismertek? Fűszerpaprikát termelnek, nem is akármilyet. Már a harmadik generáció színesíti ételeinket határon innen és túl.
Minőséget, értéket helyből: lángos és pecsenye az Állomás utcán
Mindenki csak úgy nevezi, az Állomás utcai büfé – és így él 42 éve a köztudatban. Czuth Istvánné Karkus Ilona ugyanis már ennyi ideje süti itt lángosait, töretlen sikerrel és kitartással.
Minőséget, értéket helyből: négylábúak négy keréken
Mindig célba ér, ez akár mottója is lehetne Palacsik Jánosnak, aki lassan már 25 éve foglalkozik élő állatok szállításával. Rakománya szinte luxuskörülmények között utazik.
Minőséget, értéket helyből: Orosháza utolsó cipészmestere
Ha újrakezdhetné, akkor sem választana másik szakmát, mondja Győri András cipészmester. 46 éve forog élete a lábbelik körül, a családi üzlet a város szívében 1988 óta működik.
Minőséget, értéket helyből: magyar minta, gyermekruha
A varrás, a gyermekruha készítés a szenvedélye. Varrónő 40 éve , 20 éve pedig saját vállalkozást vezet Gábor Sándorné Éva. Munkáit külföldre is viszik, egyedi ötleteivel orosházi motívumok is fókuszba kerülnek.
Minőséget, értéket helyből: Masszázskuckó
Kuckója a nyugalom szigete, ahol egyaránt pihen az ügyfél, és ő maga is. Szenczi Mariann megtalálta a harmóniát, tanítás mellett masszíroz.
Minőséget, értéket helyből: varázslatos ajándékbolt a főtéren
Kötődik a régihez, mégis diktálja a trendet: ez Herjeczkiné Ruhmann Csilla ajándékboltja Orosháza új főterén.
Minőséget, értéket helyből: Bencsik hentes az orosházi főtéren
Bencsik Tibor 25 éves szaktudással a háta mögött, elkötelezetten vezeti 7 éve a hentes üzletét az orosházi főtéren.
Legyen helyi és kézműves: búzafűlé és friss tea a Bioboltból
A hely, ahol a fű is zöldebb. Gyógynövények, természetes alapanyagú készítmények, magyar, kézműves termékek: ez a nemrég nyílt Gyógynövény és Biobolt, az orosházi kórház mellett.
Minőséget, értéket helyből: igazi, házi tej a piacról
Tejtermékekkel foglalkozik: sajtot, túrót, tejfölt, tejet egyaránt árul a piacon. 10 literrel kezdte, ma már 100-nál tart. Ficsor László életének egyik pillanatról a másikra...
Minőséget, értéket helyből: Göndös órásmester
Egy kihalófélben lévő mesterség igazi szakavatottja, Göndös László komoly tudással a birtokában néz farkasszemet az órák fogaskerekeivel.
Málna Flabi Szalon – sokrétű alakformálás
Szűcs Ágnes egyik álmát váltotta valóra azzal, hogy Orosházán elsőként nyitott Flabélos szalont, május elején.
Minőséget, értéket helyből – sülve, főve, allergénmentesen
Több mint 20 éves vendéglátós tapasztalattal a zsebükben főznek több száz ételallergiás számára napról napra.
Minőséget, értéket helyből: Ficsor cukrászda
Fagyizóval indultak, cukrászda lett belőle. Lassan 25 éve, hogy édesanyjával belevágott, Ficsor Zoltán családi vállalkozását az óta is töretlenül, szívvel-lélekkel működteti.
Gyerekkori, balatonfüredi élmények sarkalták...
Minőséget, értéket helyből – csicsóka
A csicsókát csodagumónak is nevezik értékes hatóanyagai miatt. Dr. Csizmadia Ferencé néhány éve termeszti, termékeivel hírt ad jótékony hatásáról.
Minőséget, értéket helyből – Vitaporta, a biobolt
Jövőre lesz 20 éve, hogy megnyitotta kapuit a vásárlók előtt a Vitaporta Gyógynövény- és Biobolt.
Minőséget, értéket helyből – az egyedi konyhabútor
Magas minőség, elérhető áron: ez jellemzi a Csapó Bútort. Egyedi készítésű konyhabútoraikat nem csak itthon, de még Svájcban is dicsérik.
Minőséget, értéket helyből – Zita Fodrászat
Kozsahuba Zita több mint 25 éve fodrász, otthona a munkahelye is egyben.
Minőséget, értéket helyből – mézes vállalkozás
Drahota Róbert számára a méhészkedés életérzés, 14 éves kora óta tevékenykedik a méhek körül.
Minőséget, értéket helyből – Hóvirág Fagylaltbár
Áprilisban nyitott a Hóvirág Fagylaltbár a Kossuth utcán. A fagyi mellett kávékülönlegességgel is várják a betérőket.