Rovat: gazdaság

Sztrájk lehet az orosházi Tescóban is

Több, neve elhallgatását kérő alkalmazott is megerősítette az Oroscafénak, hogy az orosházi Tesco alkalmazottai is csatlakoznának az áruházláncnál tervezett munkabeszüntetéshez.  A szakszervezetek már megalapították a sztrájkbizottságokat. tovább

Őszi munkálatok a földeken

A napraforgó és a kukorica betakarítása még hátravan, de az őszi munkálatokat már megkezdték, és sok helyen jövő héttől már vetik a repcét.

tovább

Magyarok Kenyere: Sok millió búzaszem – egy nemzet

Idén is összegyűlt a búza a Magyarok Kenyeréhez. Immár hetedik éve szervezik az adománygyűjtést, hogy kenyérhez való liszttel segítsék a rászorulókat a Kárpát-medence magyarlakta területein.

tovább

A magyar tojást bátran fogyaszthatjuk – mondja a NÉBIH

A héten adta hírül a NÉBIH: Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás, illetve tojás tartalmú élelmiszer. A szakemberek egy fagyasztott félkész termékben, és 4 tétel tojásban (1 német és 3 lengyel) mutatták ki a szermaradékot, amelynek a mennyisége azonban egyetlen esetben sem haladta meg a megengedett értéket. tovább

Újabb munkahelyek – tovább bővül a Woertz

A mintegy öt évvel ezelőtt városunkban telephelyet létesítő Woertz Hungária Kft ismét új munkahelyeket hoz létre Orosházán. Erről tárgyalt péntek reggel Dávid Zoltán polgármester és Ónodi Tamás, a Woertz Produktions AG. ügyvezető igazgatója. tovább

Sokan tennének mestervizsgát

Egyre több szakember szeretne mestervizsgát tenni, köztük orosházi fiatalok is– tudtuk meg Baranyainé Imre Juliannától, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sajtóreferensétől. Ezért két új szakmából is indítanak képzést. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve – Farkas Icu Kézműves Sajtműhelye

Icu története több szempontból is rendhagyó. Egyrészt talán ő az egyetlen roma származású sajtkészítő közel, s távol, másrészt alig egy-két év alatt építette fel – divatos szóval élve – azt a brandet, amely most már nagyon sokaknak garantálja a remek minőséget. Ismerve azt a szeretet, amellyel termékeit készíti, ez nem is csoda. tovább

Ingyen kell függetleníteni a mobilokat a szolgáltatóknak októbertől

A roamingdíjak eltörlése után újabb kedvező változás jön a távközlési piacon: október 24. után a mobilszolgáltatók kötelesek lesznek a határozott idejű szerződések lejárta után ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek kártyafüggését. Az új szabály a magán-, és a vállalati ügyfelek számára is érvényes – írja a Magyar Nemzet. tovább

Alig marad fehér folt

Megközelítőleg 354 millió forint uniós forrásból és jelentős összegű saját erőből fejleszti az Orosházi Járás szélessávú internethálózatát a Gyopárosi Kábeltelevízó Kft.. A beruházás érinti Gyökerest, Újosztást, valamint a Tesco környéki területek tanyavilágát és a Gárdonyi lakótelepet is, amelyek eddig egyáltalán nem rendelkeztek vezetékes internet hozzáféréssel. tovább

Vihar utáni csúcs a biztosítóknál

A vasárnap délután Orosházára lecsapó újabb nagy vihar után komoly csúcsforgalom alakult ki a biztosítók irodáiban. Rengeteg kárt okozott az ingatlanokban a dió nagyságú jég, de pusztításban a viharos szél sem sokkal maradt mögötte. tovább

Megdőlt az áramfogyasztás idei csúcsa a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál

A fokozódó hőség miatt csütörtökön megdőlt az ez évi fogyasztási csúcs a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál. Az idei nyár legmelegebb hetében a Nemzeti Közművek ügyfeleinek napi fogyasztása több volt, mint amennyi villamos energiát egy 6000 fős településen használnak éves szinten, például a Bács-Kiskun megyei Izsákon. tovább

Pályázat Magyar Kézműves Remek címre

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK”  elismerő cím elnyerésére. tovább

Több hús, kevesebb só: megváltoznak a felvágottak összetevői

Kedden lépett életbe a Magyar Élelmiszerkönyv újabb módosítása, amely a kenyerek után most a felvágottak összetételén változtat. A legfontosabb újítás a hústartalomra vonatkozik, a párizsinak és a virslinek például augusztus 1-jét követően minimum 51 százalékban húsból kell készülnie. tovább

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás