- hirdetés -

Egy igazán rangos versenyen, Zentán, a Szent Miklós Pálinka Rend nemzetközi versenyén mérettettek meg a többségükben idén ősszel készített pálinkák. A gazdakör képviselői tizenkilenc pálinka készítő hetvenhat párlatát vitték a vajdasági seregszemlére.

Hogy érzékeltessük a zentai verseny nagyságát, elmondjuk, hogy 594 nevezés érkezett a mikulásnapi versenyre öt országból. Az 594 párlatból 472 ért el valamilyen minősítést. 164 arany 148 ezüst és 160 bronz minősítést osztottak ki a bírálók, akik között az Orosházi Pálinka Klub három tagja is részt vett a minősítésben.

Munkában a bírálók a zentai pálinkaversenyen (Fotó: Pálinka Klub)

Pálinkaklubunk nevezői kiválóan szerepeltek. Szinte minden nevezett tétel valamilyen érmes minősítést kapott. Medve Lóránd őszibarack párlata kategóriájában fajtagyőztes lett.

Bús Tibor nyolc pálinkájából négy arany és négy bronz minősítést kapott (Fotó: Pálinka Klub)

Brlázs Róbert a Pálinka Klubnak helyet és keretet adó Orosháza és Térsége gazdakör elnöke kommentálta az elért eredményeket:

– Ez a hír jó rávilágít mi értelme annak a munkának és sok tanulásnak, amit az Orosháza és Térsége Gazdakör Pálinka Klubjában végzünk. Kitűnő szakemberekkel és párlatokkal gazdagodott Orosháza és térsége. Ott a város neve a nagy nemzetközi versenyeken, a díjazottak listáján. Büszkeség tölti el a díjazottakat, a gazdakört és büszkeség lehet ez a városnak is. Gratulálok minden díjazottnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.