- hirdetés -

Múlt pénteken a kondorosi művelődési ház dísztermében első alkalommal adták át a Békés Vármegye Agráriumáért díjakat. Az elismerést 2022-es döntés alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatósága és a Békés Vármegyei Kormányhivatal alapította.

Az esemény díszvendége volt dr. Rákóczi Attila, a Kormányhivatal főigazgatója és Kozsuch Kornél, a NAK és a MAGOSZ Békés vármegyei elnöke.

Elsőként Kozsuch Kornél köszöntötte az ünnepség résztvevőit (Fotó: Nagy Kristóf)

Kozsuch Kornél az ünnepség alkalmával adott interjúban elmondta, a NAK és a Kormányhivatal fontosnak tartja, az agráriumban kiemelkedőt alkotó gazdák és/vagy cégek elismerését, ezért alapították a díjakat.

– Fontosnak tartjuk, hogy akik vármegyénk agráriumát valamilyen formában előmozdítják, elismerjük és példaként állítsuk az ezen területen munkálkodók elé. Fontos, hogy a gazdatársak példát látva, előrehaladva tudjanak a későbbiekben gazdálkodni. Ahhoz, hogy fenn tudjunk maradni, rendkívül lényeges a termelés hatékonyságának növelése, új módszerek, technológiák bevezetése. A mai kitüntetettek, saját szakterületük kiválóságai, akik példát tudnak mutatni gazdatársaiknak, segítve az ő fejlődésüket is – mutatott rá az elnök.

Az ünnepségen elsőként Kozsuch Kornél, majd dr. Rákóczi Attila köszöntötte a résztvevőket.

– Elszántság, jóindulat, alázat, örök optimizmus és végtelen munkabírás. Ezek a jellemzői a gazdálkodó embereknek. Az agrárium, mint nemzetgazdasági ágazat rendkívül fontos, hisz ez az egyetlen ágazat, ami a majdnem semmiből tud értéket teremteni. Lényegesnek tartom, hogy a családban és a hazában egyaránt, azok akik ételt tesznek az asztalra, mindig meg legyenek becsülve. Az év vége, a visszatekintés, számvetés időszaka kiváló alkalom arra, hogy közülük is a legkiválóbbakat elismerjük – mondta el köszöntőjében dr. Rákóczi Attila.

(Fotó: Nagy Kristóf)

A köszöntők után a díjak átadása következett.

A Békés Vármegye Agráriumáért elismerő címet agrárképzés-agrárigazgatás kategóriában, Magyarné dr. Knap Diána főosztályvezető vehette át.

Élelmiszeripar-gasztronómia, kategóriában Erdélyi István László nyugalomba vonult Agrárkamarai alelnök kapta az elismerést.

Agrár innováció, környezet-és természetvédelem kategóriában a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. érdemelte ki a kitüntetést.

Állattenyésztés kategóriában Marossy Gábor a NAT-SER Kft-t. ügyvezetője vehette át a díjat.

Szántóföldi növénytermesztés kategóriában Isztin Ferenc, a Dombegyházi Agrár Zrt. igazgatóságának elnöke, tulajdonosa vehette át az oklevelet.

Kertészet kategóriában Valler Attila a Valler Almáskert Vezetőtője kapta meg Kozsuch Kornéltól az elismerést.




Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.