- hirdetés -

Rendkívül mozgalmasan indult a Táncsics Mihály Gimnázium fenntarthatósági témahete. Április 22-én egy ÖKO-EU-NAPPAL készültek a diákok számára, ahol a környezettudatosság mellett az Európai Unió, és az ezzel kapcsolatos információk kapták a legnagyobb szerepet. Az Unióhoz való csatlakozás 20. évfordulója alkalmából Szarka Judit, a Europe Direkt Békés Iroda vezetője tartott interaktív órákat a fiataloknak, mielőtt a nap végén egy vetélkedővel koronázták volna meg a rendezvényt.

Reggel nyolc órakor egy ÖKO-EU futammal startolt el a fenntarthatósági témahét a Táncsics Mihály Gimnáziumban: az udvaron egy közös futással melegítettek be a diákok az egész napos rendezvényre. Árusné Erős Krisztina igazgató elárulta, mivel az intézmény már 2019 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája, így most tematikus hetükhöz csatolták hagyományos, Európai Unióval kapcsolatos eseményüket is.

– A mai alkalommal a Europe Direkt békési irodájából érkezett vendégünk. Szarka Judit irodavezető a futás után interaktív órákkal készült a diákoknak az Európai Unió legfontosabb tudnivalóival kapcsolatban, de a választásokról is esett néhány szó egy rendhagyó tanóra keretében – mondta az igazgató. – A mai nap alcíme, az Európai Unió természeti látnivalói és Orosháza helyi értékei. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a szűkebb környezetünket is ismerjük, hogy igazán otthon legyünk. Ezeket a helyi értékeket pedig tovább is tudjuk adni – tette hozzá.

A megnyitón Horváth Áron, a gimnázium egyik tanulója ismertette a rendezvénnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd átadta a képzeletbeli színpadot a 10.A osztálynak, akik egy rövid, táncos produkciót adtak elő. Az eseményt záró vetélkedő előtt még egy interaktív előadás várt a diákokra. Az ÖKO-EU-NAP kapcsán az Európai Zöld Megállapodásról ismét Szarka Judit mondta el a legfontosabbakat.

Ezután nem maradt más hátra mint a 7-8. osztályos diákok számára rendezett vetélkedő, ahol a Táncsics Mihály Gimnázium és a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak három fős csapatai küzdöttek meg egymással.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.