- hirdetés -

Immár hagyomány, hogy a településalapítási programsorozat keretében a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium egy napra kitelepül az Árpád-kertbe és megrendezi Szakmák Utcája nevű programját. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is szinte teljes képzési palettával készültek az arra sétálóknak és az általános iskolás diákoknak.

A szakmákról nem írni kell, a szakmákat meg kell mutatni – ezzel a gondolatmenettel indult útjára 2022 tavaszán a Kossuth iskola Szakmák Utcája nevet viselő programja, amiből azóta hagyományt teremtett az intézmény, hiszen minden tanév őszi és tavaszi félévében kitelepül egyszer az Árpád-kertbe, hogy az arra járókkal és a középiskolai tanulmányaik előtt álló 8. osztályos diákokkal megismertesse képzési palettáját, az iskola által nyújtott szakmákat, lehetőségeket.

Nem volt ez másként április 25-én sem, ezúttal a településalapítási programsorozat részeként tartották meg a rendezvényt.
– Az intézményünk is tevékeny részese a városnak, a képzési palettánk pedig úgy gondolom, hogy nagyon vonzó mind a 8. osztályosok, mind pedig a felnőttek, felnőttképzésekben részt vevők számára – nyilatkozta az iskola igazgatója, Pörneki Attila.

Mint mondta, a teljes palettát elhozzák ilyenkor a helyszínre, a gépészet mellett a rendészeti, a vendéglátós, a kőműves, festő szakmák és képzések is bemutatkoznak, örömmel látják, hogy évről évre nő az érdeklődés.
– Eltökéltek vagyunk abban, hogy a város szükségeit, szakemberhiányát pótoljuk és olyan szakembereket képezzünk, akik megfelelő, korszerű tudással hagyják el az intézményünket.

Itt vannak a duális partnereink, például a Linamar Hungary Zrt, akik a közelmúltban a Legjobb duális partner címet is elnyerték a megyében. Két tanulónk is gazdagította az elismerések sorát, akik a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen értek el fantasztikus eredményeket. Egyikük már versenyzett is az országos döntőben, az ő eredményét holnap tudjuk majd meg, a másik tanulónk pedig jelenleg is Budapesten áll helyt – sorolta az igazgató.

Az eseményt a helyszínen tekintette meg Dávid Zoltán polgármester is, aki elmondta, hogy a Kossuth iskola meghatározó intézménynek számít Orosházán és fontos, hogy a fiatalok minél több szakmát vagy lehetőséget megismerjenek, hogy ki tudják választani, ami a legjobban tetszik nekik. Horváth Dominik például szoftverfejlesztő és tesztelőnek tanul, jelenleg 11. osztályos. Már gyermekkorában érdeklődött a játékok, később pedig az informatika iránt, amit most tanulmányaiban is hasznosíthat.

– Persze bőven értek újdonságok, de rengeteg izgalmas programmal, eseménnyel találkoztam már, amióta itt tanulok. Azért szeretem, mert rengeteg fejlődési lehetőség van ezen a téren az iskolában, szóval tudom ajánlani mindenkinek. Kreativitást, jó megoldóképességet igényel és nagy lehetőségek vannak benne – sorolta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.