- hirdetés -

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén év végén is visszatekintünk egy kicsit és felidézzük, mi történt városunkban, mi mindenről írtunk az OrosCafén. Jöjjön az előző, novemberi hónap!

Boldogság Nagykövet címet kapott Torda Ágnes, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Móricz Zsigmond utcai Telephelyének óvónője. Az intézmény már 2014-ben, a kezdetekkor csatlakozott a Boldogságóra Programjához, idén pedig felfigyelve mennyi mindent tesz ennek során a gyermekekért, egy megtisztelő címet adományoztak az orosházi óvónőnek, melyet Bagdi Bellától, a Boldogságóra megálmodójától vehetett át.

A közelmúltban érkezett a hír, hogy a Norvégiában megrendezett World Cheese Awards versenyen az orosházi Pipitér Sajtműhely, Orosházi tekergő fantázianevű sajtja bronz minősítést kapott. A sajt manufaktúra vezetőjét, dr. Székely Nórát kérdeztük ezzel kapcsolatban.

Idén hatodik alkalommal rendezte meg az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint az Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a német nyelvű Márton napot. A nap folyamán az óvodások ellátogattak a katolikus templomba, majd a saját kezűleg készített lámpásokkal együtt vonultak az utcán az Eötvös iskoláig.

A tavalyi nagy sikerű Válótársas után nem is volt kérdés, hogy idén is telt ház fogadja majd Gönczi Dorka és Varga Zsolt másik, Munkatársas című előadását. A humorban most sem volt hiány, Pokorny Lia, Mészáros Máté és Ábel Anita interakciói, váratlan mondatai mindenkit megnevettetek, miközben az emberek számára ismerős munkahelyi szituációkat mutattak be.

Az országos kórház-főigazgató, a főigazgatói munkakör végleges betöltéséig megbízta dr. Bozsár Stefánia adjunktust az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatói feladatainak ellátásával.

A szociális területen dolgozókat köszöntötték november 13-án, a Petőfi Művelődési Központban. A szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen megköszönték elkötelezettségüket, elhivatottságukat, egész éves munkájuk eredményét. A köszöntéseket követően Burai Krisztián énekelt nekik, majd többen is jól megérdemelt elismeréseket vehették át.

November 15-én folytatódott a Petőfi Művelődési Központban a Micimackó Bérlet programjainak sorozata. A rendezvénysorozat keretében ezúttal az Aranyszamár Bábszínház látogatott el Orosházára, akik a Békakirály meséjét adták elő az érdeklődő óvodás és kisiskolás csoportoknak.

A Táncsics gimnázium Öregdiák Baráti Köre még 2005-ben hozta létre Primus Inter Pares díját azoknak az egykori dákoknak, akik az érettségi vizsgájukat követően egy sikeres, példaértékű életpályát futottak be. November 16-án bővült ismét a kör, ezúttal az intézményhez tanulóként, később pedig pedagógusként is ezer szállal kötődő Dienes Béláné portréja került fel a dicsőségfalra.

Magyarországon átlagosan a csecsemők 7-8 százaléka koraszülöttként, vagyis a 36. hétnél korábban jön a világra. Mivel szervezetük, testük még nem fejlődött ki teljesen, így speciális ellátásra van szükségük. Éppen erre, a koraszülött csecsemőkért vívott küzdelemre, valamint a tényre, miszerint ezekből a gyerekekből is lehetnek egészséges felnőttek szeretné felhívni a figyelmet a koraszülöttek világnapja. Gergulics Regina egy hároméves kisfiú édesanyja, saját tapasztalatait is megosztotta.

Ünnepélyes keretek között adták át az Euro-Unior Kft. új 568 négyzetméteres gyártócsarnokát, illetve a telepített 30 kW teljesítményű napelem rendszert.

Világhírű szülész-nőgyógyász professzor, az optikális trokár feltalálója, aki az elmúlt években Orosházán emléképületté alakította szülői házát, létrehozta a Kaáli Autó-Motor Múzeumot és támogatta a Táncsics Mihály Gimnáziumban kialakított Természettudományos Tehetségműhely létrejöttét. Ő dr. Kaáli Nagy Géza professzor, aki most egy különleges elismeréssel gazdagodott, az Év Ikonjává választotta őt az InStyle Men magazin.

Egy többéves bántalmazó kapcsolatból menekült meg gyermekeivel Vivien, akinek mivel nem volt saját lakása, így kaució nélkül felajánlottak neki, és két gyermekének egy albérletet. A család egy ilyen nehéz időszak után szerette volna otthonosabbá tenni a kis lakást. A Fatima Ház Alapítvány a közösségi média segítségével kezdett keresni olyan embert, aki kifestené az új otthont. Erre a felhívásra lett figyelmes az orosházi Geiszt Tamás.

A jótékonyság és a jó hangulat hívta november 25-én az embereket a Székács József Evangélikus Iskola dísztermébe. A már hagyománynak számító Márton bál bevételével minden évben az intézmény rászoruló gyermekeit szeretnék segíteni. A szórakozás mellett tehát egy jó ügyet is szolgált az a 250 vendég, aki a szombat estéjét az iskolában töltötte.

November 28-án érkezett meg az a kamion, ami a város karácsonyfáját hozta a főtérre. Az idei, később már ünnepi díszekbe is felöltöztetett nordmann fenyő 12 méter magas.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.