- hirdetés -

Boldogság Nagykövet címet kapott Torda Ágnes, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Móricz Zsigmond utcai Telephelyének óvónője. Az intézmény már 2014-ben, a kezdetekkor csatlakozott a Boldogságóra Programjához, idén pedig felfigyelve mennyi mindent tesz ennek során a gyermekekért, egy megtisztelő címet adományoztak az orosházi óvónőnek, melyet Bagdi Bellától, a Boldogságóra megálmodójától vehetett át.

A Boldogságóra Programját még kilenc évvel ezelőtt indították el Magyarországon, melynek lényege, hogy a gyerekek a feladatokon keresztül megtanulják kezelni az élet során rájuk váró problémákat és konfliktusokat. Mindezt egy pozitív, optimista szemlélettel kialakítva. Torda Ágnes óvónőt akkor, Németh Gabriella óvoda-vezető kérte fel, hogy vezesse be az intézménybe a programot, melyet Ágnes igazi megtiszteltetésként fogadott.

– Nagy lelkesedéssel fogtam bele ebbe a feladatba. Úgy gondoltam, és a mai napig hiszem, hogy a gyermekek lelki egészségének mindez nagyon jót tesz. Emellett tudtam, hogy játékos feladatokon keresztül vezethetjük be a fiatalokat a Boldogságóra Programjába. Úgy vettem észre a gyerekek nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat, vidámak, örömteliek lesznek és a nagyobbaknál már látni, hogy jobban kezelik a konfliktusokat is – mondta Torda Ágnes, Boldogság Nagykövet.

Az önkormányzati óvodák közül mindegyik intézmény meglátta a jót ebben a programban, így már a város óvodái közül rengetegen részesei ennek. A Móricz Zsigmond utcai telephely óvónőjét a hosszan tartó és elkötelezett munka után levélben értesítették, hogy szeretnék felkérni, legyen Boldogság Nagykövet. – Úgy gondolom azért kértek fel, mert tudják, én minden képzésen és megbeszélésen ott vagyok. Támogatom ezt a programot. Nagyon jó érzés, hogy gondoltak rám, óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy nagykövet lehetek – fogalmazott az óvónő.

Torda Ágnes számára így a feladatok köre kibővül. Már nemcsak a gyerekek körében terjeszti a program pozitív hatásait, de a szülők és munkatársak között is. A nagyköveti pozícióval olyan foglalkozásokat, érzékenyítő tréningeket tart majd nekik, melyek sokban hasonlítanak a gyerekek boldogságóráira.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.