- hirdetés -

Kedd délután érkezett meg az a kamion, ami a város karácsonyfáját hozta a főtérre. Az idei, később majd ünnepi díszekbe is felöltöztetett nordmann fenyő 12 méter magas.

A karácsony közeledtével már évek óta visszatérő hagyomány Orosházán, hogy az adventi ünnepségeket megelőzően felállítják a főtéren a város karácsonyfáját. Ez idén sem volt másként, a kamion rendőri felvezetés és biztosítás mellett hozta el a Kondé Mihály által felajánlott 35 éves, 12 méter magas nordmann fenyőt.

A többmázsás fát november 28-án délután helyezték el a talapzatába az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai. Az elhelyezés során a rendőrség munkatársai biztosította a helyszínt és a forgalom zavartalanságát.

A város fenyőfája tehát már a helyén van, hamarosan pedig karácsonyi díszeit is megkapja, összesen 139 díszt és 52 méternyi fényfüzért tesznek majd rá. Az első közös, városi gyertyagyújtást december 3-án rendezik majd 16 órától, a fellépő Koós Réka lesz, az ünnepi műsort a Székács József Evangélikus Iskola diákjai adják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.