- hirdetés -

Az elmúlt napok során számba vettük a 2023-as évben honlapunkra kikerülő cikkeket, amit ma szilveszter napján a decemberi hónappal zárnánk. Köszönjük a figyelmet és tartsanak velünk 2024-ben is! Jöjjön hát a decemberi hónap!

Idén december 1-én rendezték meg Orosházán a jótékonysági Mikulásfutást, a péntek esti már a 21. alkalom volt. A futásra ebben az évben is egy mikuláscsomag volt a belépő, szerencsére sokan összegyűltek, hogy támogassák a rászoruló gyermekeket.

Orosháza még 1997-ben kötött testvárosi megállapodást Tusnádfürdővel. Az elmúlt években a két település folyamatosan tartotta a kapcsolatot. Az orosházi önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően most tovább erősödhetett a kötelék, egy testvértelepülési kulturális találkozóval. A háromnapos program keretében a tusnádiak még jobban megismerhették Orosházát, emellett a pályázati forrásból kiállítás és néptánc bemutató is várt az érdeklődőkre.

A város minden óvodája nyithatott egy-egy ablakot a következő napokban az óriási adventi kalendáriumon. A kezdeményezéshez idén összesen tíz orosházi cég és egyesület csatlakozott, akik meglepetéseikkel mosolyt szeretnének csalni a gyerekek arcára. December 4-én a Linamar munkatársai jelenlétében nyílt az első kisablak, a mögötte található ajándékokat pedig a Hajnal és a Lehel utcai óvoda gyermekei vehették át.

December 5-e az önkéntesek nemzetközi napja, ennek apropóján beszélgettünk Deák Péterrel, a Székács Evangélikus Iskola igazgatóhelyettesével. Miért? Mert ő az évek során több tíz, sőt talán már több mint száz fiatal lelkében ültette el az önzetlenség magját… Pedig Péter még csak most fog bele az igazán nagy munkába.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl, majd a maga a Mikulás várta a gyerekeket a Petőfi Művelődési Központ hagyományos Városi Mikulás ünnepségén. A délután egy karácsonyi hangulatú koncerttel indult, majd a színháztermet elhagyva már a karácsonyfa mellett ült a Télapó, hogy átadja több száz gyermek ajándékát.

A Gepárd Lovas Egyesület szervezésében hintóról osztották a szaloncukrot azoknak, akikkel útközben találkoztak. A menetet emellett hat ló is kísérte, hogy teljes legyen az ünnepi varázs.

Több száz gyermeket kápráztattak el a Petőfi Művelődési Központ december 7-i vendégei. A VSG Táncszínház művészei A rendíthetetlen ólomkatona történetét adták elő balett tánccal, klasszikus zenével, egy kis humorral fűszerezve, mindezt varázslatos módon.

Labdarúgás terén nem maradtak el az izgalmas pillanatok az év utolsó hónapjában, hiszen a „megyeválogatott” országos döntőbe jutott, a sikerhez hét orosházi focista is hozzásegítette a csapatot.

Mintegy 10 évvel ezelőtt vezetett először a konditerem felé az útja, december elején pedig már fantasztikus magyar rekorddal mutatkozott be a hazai erőemelő mezőnyben Szakál Levente. Az orosházi fiatalember azonban egy pillanatig sem szeretne leállni, márciusban tervei szerint már egy Európai-bajnoki küzdelem során mérettetné meg magát.

Fantasztikus előadások helyszíne volt a Petőfi Művelődési Központ előadóterme a hónap közepén. A Candy Dance Crew csapata, valamint az Orosházi Mazsorett és Táncsport is ekkor tartotta hagyományos karácsony előtti bemutatóját, de a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola modern táncos növendékei is kitettek magukért, akik egy nem mindennapi táncházas előadással kedveskedtek vendégeiknek.

És ha már művészeti iskola… Művészeti fesztivál, versenyek és fellépések követték egymást az intézmény életében az elmúlt hónapok során. A növendékek, akárcsak az előző években, ezúttal sem maradtak adósak a színvonalas produkciókkal, alkotásokkal és kiváló eredményekkel. Az évet egy karácsonyi koncerttel tették még emlékezetesebbé december 19-én, a Petőfi Művelődési Központban.

December 21-én a Polgármesteri Hivatal kistermében adták át az Év rendőre, mentője, tűzoltója és készenléti rendőre elismeréseket. A díjakat Dávid Zoltán polgármestertől vették át a kiemelkedően teljesítő kéklámpások, akiket hamarosan egyesével is bemutatunk olvasóinknak.

Ha elérkezik az év vége, akkor az Orosházi Fúvószenekar hagyományosan egy nagy dobással készül a zenekedvelőknek. Nem volt ez másként idén sem, december 29-én az elmúlt évekhez hasonlóan teljesen megtöltötték az Eötvös-csarnokot. A mostani Szilveszteri Hangverseny már a 33. alkalom volt, a program során klasszikus és könnyűzenei darabokkal, valamint újdonságokkal is készültek a közönségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.