- hirdetés -

Világhírű szülész-nőgyógyász professzor, az optikális trokár feltalálója, aki az elmúlt években Orosházán emléképületté alakította szülői házát, létrehozta a Kaáli Autó-Motor Múzeumot és támogatta a Táncsics Mihály Gimnáziumban kialakított Természettudományos Tehetségműhely létrejöttét. Ő dr. Kaáli Nagy Géza professzor, aki most egy különleges elismeréssel gazdagodott, az Év Ikonjává választotta őt az InStyle Men magazin.

A Marquard Group Hungary kiadásában megjelenő férfimagazin, az InStyle Men november 16-án első alkalommal rendezte meg exkluzív díjátadó ünnepségét. Az InStyle Men of the Year összesen nyolc kategóriában ismert el olyan embereket, akik személyes történetükkel, tehetségükkel és kitartásukkal maradandót és értékeket alkottak.

A gálát megelőző hetekben az Ikon kategóriában összesen négy jelöltre lehetett szavazni az interneten (A professzoron kívül Csányi Vilmos, Széchenyi-díjas magyar biológusra, Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra, valamint Talmácsi Gábor, világbajnok gyorsasági motorversenyzőre lehetett leadni a voksokat). A jelöltek életműveikkel a saját területükön kiemelkedőt alkottak és munkájukkal generációkon átívelő hatást értek el.

A legtöbb szavazatot a világhírű szülész-nőgyógyász professzor, az optikális trokár feltalálója, a Kaáli Intézet és a Kaáli Autó-Motor Múzeum alapítója kapta. Az exkluzív díj átvételekor a professzor meghatottan nyilatkozott.
– Szinte a csodával határos, hogy még 80 éves koromban is ilyen megbecsülésben részesülhettem – tette hozzá.

További érdekesség, hogy Kaáli professzor nemrég egy különleges újságcikket is talált az archívumában. Egy fiókból került elő a Csongrád megyei hírlap egy 1965-ös száma, amely arról számolt be, hogy annak idején tízpróbában rekorddal lett bajnok. Ez a cikk annak idején az Egyesült Államokban is, közel fél évszázadon keresztül vele volt. A lapot egyébként annak idején 50 fillérért vásárolta meg egy Klauzál téri újságosnál. Erről a Délmagyarország adott hírt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.