- hirdetés -

November 28-án megérkezett, másnap pedig már el is kezdődött ünnepi díszbe öltöztetése a város karácsonyfájának. Az alkalomra a tizenkét méteres nordmann fenyőt felajánló házaspár is eljött, akiknek Dávid Zoltán polgármester is megköszönte, hogy ilyen csodálatos fa állhat az ünnepek idején Orosházán.

Még az 1980-as években járt Medjugorje városában, Bosznia-Hercegovinában egy zarándokúton Kondé Mihály édesanyja, onnan hozta a fenyőfát apró csemeteként. A fát ezután két évvel később kapta meg fia és felesége, akik a házuk előtti kiskertbe ültették azt.

– Szépen növekedett, gondoztuk, de már kinőtte azt a kis helyet. Egy ideig gondolkoztunk rajta, hogy odaadományozzuk-e a városnak, mivel a férjem ragaszkodott hozzá, de végül úgy gondoltuk, hogy ez a legszebb befejezése egy fának. Nagyon szépen mutat itt, de azért hiányzik is, amikor reggel kinézünk és üres a kert – mondta Kondé Mihályné meghatódva.

Férje, Mihály hozzátette, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársainak körülbelül két órába telt, amíg ki tudták vágni, mindezt óriási esőben. – Nagy munka volt, de megbirkóztak vele. Biztos kijövünk majd az adventi programokra is, jönnek a gyerekek és az unokák is. Megmutatjuk nekik, hogy már itt áll a fenyőfa – emelte ki.

A fát november 29-én el is kezdték díszíteni. Ahogy korábban írtuk, összesen 139 díszt és 52 méternyi fényfüzért tesznek rá.

– Úgy gondolom egy csodálatos fenyő áll most itt, mindenkinek az örömére. Említették, hogy találkozhatok majd én is a felajánlókkal, és amikor meghallottam, hogy Kondé Mihály és felesége volt, akik a városnak adományozták a fát, nagyon meglepődtem, hisz Mihály régi ismerősöm, egykori kollégám. Nem gondoltam, hogy pont így hozza az élet, de nagyon örülök neki. Remélem sokan megcsodálják majd ezt a különleges utat bejárt fenyőt – emelte ki a polgármester, majd megköszönte a házaspárnak, hogy ilyen szép fával járultak hozzá a város ünnepi hangulatához.

Az adventi előkészületek hamarosan befejeződnek a városban. Az első gyertyagyújtás pedig december 3-án, 16 órától lesz az Árpád-kertben, ahol a Székács iskola gyermekeinek műsora, valamint Koós Réka produkciója várja az érdeklődőket.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.