- hirdetés -

Egy többéves bántalmazó kapcsolatból menekült meg gyermekeivel Vivien, akinek mivel nem volt saját lakása, így kaució nélkül felajánlottak neki, és két gyermekének egy albérletet. A család egy ilyen nehéz időszak után szerette volna otthonosabbá tenni a kis lakást. A Fatima Ház Alapítvány a közösségi média segítségével kezdett keresni olyan embert, aki kifestené az új otthont. Erre a felhívásra lett figyelmes az orosházi Geiszt Tamás.

Januárban indult Vivien és családja története, amikor a szomszédok és a rendőrség segítségével végre megszabadult egy többéves bántalmazó kapcsolatból. Az édesanya elmondta, ezektől a nőktől sokszor kérdezik miért nem léptek hamarabb, de sajnos ahogy sokan, ő sem tudta ezt megtenni.

– A gyermekeim apja tisztában volt vele, hogy nem lenne hova mennünk, és ezt ki is használta. Végül január 1-jén fajult el annyira a dolog, hogy az életünk forgott kockán, így több ember segítségével, de végül eljöttünk onnan. Három hónapunk volt minden holminkat elhozni, majd áprilisban egy szegedi lakástulajdonos felajánlotta nekünk, hogy kaució nélkül kiadja nekünk a lakását albérlebe – mesélte Vivien. – Nagyon hálás vagyok a Fatima Ház Alapítványnak, hogy Facebook oldalukon megosztottak egy segítségkérő posztot. Szerettem volna otthonosabbá varázsolni a lakást, azonban anyagilag ezt nem tehettem meg. Végül hetek teltek el és semmilyen felajánlás nem jött, majd pont, amikor kórházban voltam boldogan hívott a Fatima Ház vezetője, hogy van egy jelentkező – tette hozzá.

Geiszt Tamás a segítségkérő posztot látva, miszerint egy rászoruló családnak szeretnének festőt találni elgondolkozott, miért ne lehetne ő az az illető. Rögtön hozzá is szólt a poszthoz, hogy szeretne segíteni a szegedi édesanyának.

– A gyerekeknek is más egy tiszta környezetben élni és várni a karácsonyt. Én pedig nagyon szeretek embereken segíteni, hisz nagyszerű érzés. Amikor odaértünk rögtön megkínált az édesanya kávéval, szabadkozott, hogy a rossz idő miatt nem tudta hová vinni a gyerekeket, azonban engem nem zavart. Sőt, hívtam is őket, hogy próbálják ki nyugodtan a festést – mondta Tamás, aki egy vasárnap utazott el Szegedre édesapjával, hogy kifessék a lakást. – Igazán megérte, hogy ezeket a csöppnyi szíveket és az édesanyát boldoggá tehettük. Mindezzel próbálok a mai világnak példát mutatni, hogy igenis lehet még jót cselekedni – emelte ki.

Fotó: Nagy Kristóf

A kis lakás végül bézs és fehér színekbe öltözött. Vivien pedig kiemelte, nem tud elég hálás lenni a két orosházi férfinek, akik a munka után még fel is takarítottak. – Emberileg és szakmailag is a legtöbbet nyújtották. Szavak nincsenek mennyire hálás vagyok, ez számunkra egy korai karácsonyi csoda – emelte ki az édesanya, aki reméli, a hasonló helyzetben élő nők ezt olvasva mernek majd lépni, hiszen ebben nincs semmi szégyellnivaló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.