- hirdetés -

November 15-én folytatódott a Petőfi Művelődési Központban a Micimackó Bérlet programjainak sorozata. A rendezvénysorozat keretében ezúttal az Aranyszamár Bábszínház látogatott el Orosházára, akik a Békakirály meséjét adták elő az érdeklődő óvodás és kisiskolás csoportoknak.

Az Aranyszamár Bábszínház éppen idén ünnepelte negyedszázados jubileumát, a 25 éve működő intézmény pedig 15 éve rendelkezik fővárosi székhellyel. Állandó játszóhelyük nincs, mint ahogy Baranyai Anita, bábszínész, a színház egyik tagja és mindenese elmondta, a fő szakterületük az utazás. Az országot járják, mindenhol szívesen lépnek fel, ahova hívják őket, több különböző programhoz csatlakoznak.

– Az egyik ilyen a Lázár Ervin Program volt, melynek köszönhetően két és fél hónap alatt nagyjából 120 előadást bonyolítottunk le, különböző tankerületekbe vihettük el a produkciókat, olyan helyszínekre, ahol egyébként nem biztos, hogy anyagi lehetőségek híján meg tudtak volna hívni minket – árulta el.

Orosházára ezúttal egy sokak által ismert és kedvelt mesével, a Békakirállyal érkeztek. Mint mondta, mindig igyekeznek olyan klasszikus vagy kortárs mesékhez is nyúlni, melyeknek akár a mai napig érvényes mondanivalójuk van. Hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy a mai kor gyermekeit is meg tudják szólítani, a Békakirálynak pedig megvan a maga érvényessége, főleg a barátságról és az adott szó fontosságáról.

– Szerencsére nem ez az első alkalom, hogy felléphetünk itt Orosházán és a szervezésnek köszönhetően hatalmas létszámban jelentek meg a gyerekek. Az első két előadást főleg az óvodás korcsoportok tekintették meg, míg a harmadikra már inkább a kisiskolásokat hozták el a tanítók. Én azt gondolom, hogy ez egy kiállításában is gyönyörű előadás, Bodnár Enikő tervezte a díszletet. Egy marionett játék, amit egyébként ritkán láthatnak, ez egy olyan különleges bábtechnika, ami részünkről is nagy figyelmet és fegyelmet igényel – tette hozzá Baranyai Anita.

Kiemelte ezen kívül a darabot kísérő zenét, valamint annak mai, nagyon modern megfogalmazását is, mely Monori András munkája, valamint a rendező, Halasi Dániel szerepét. Úgy foglalta össze, hogy az Orosházára hozott előadás egy minden szemszögéből érvényes produkció. Ezt a város óvodás és kisiskolás csoportjai is így látták, hiszen a három időpontban összesen, több mint 1000-en látták az előadást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.