- hirdetés -

A jótékonyság és a jó hangulat hívta november 25-én az embereket a Székács József Evangélikus Iskola dísztermébe. A már hagyománynak számító Márton bál bevételével minden évben az intézmény rászoruló gyermekeit szeretnék segíteni. A szórakozás mellett tehát egy jó ügyet is szolgált az a 250 vendég, aki a szombat estéjét az iskolában töltötte.

Gyönyörűen feldíszített terem, elegáns ruhában érkező vendégek, nevetés, beszélgetés és zene. Ebben a hangulatban indult az idei Márton bál a Székács József Evangélikus Iskolában. A jótékonysági eseményre ebben az évben is rengeteg vendég érkezett, a szülői munkaközösség elnöke Nagyné Miszlai Anita kiemelte, a bál bevételével szeretnék támogatni a hátrányos helyzetű tanulókat, hogy ők is részt vehessenek olyan programokon, mint például a különböző kulturális események és kirándulások.

– Nagyon örülünk, hiszen most is teltházzal vagyunk. Az emberek minden évben jól érzik magukat, bízom benne, hogy ez idén is így lesz. Szerintem egyébként a közösségformálás nagyon fontos, másrészt a bálnak a célja is egyre inkább fontossá válik, hiszen olyan időszakot élünk, amikor muszáj a körülöttünk élőkre odafigyelni. Emiatt is vagyunk most ennyien együtt – hangsúlyozta Nagyné Miszlai Anita.

Köszöntőbeszédében Nagy Róbert, az intézmény igazgatója mindenkinek megköszönte támogatását, üdvözölte a város iskoláinak, és az egyházközösségek képviselőit a vendégek között. A köszöntő után az ünnepi műsor következett. Elsőként Kiss Patrícia nyűgözte le táncával a közönséget. A fiatal lány ugyan még csak egy éve táncol, de már most nagy sikereket ér el művészetével, így nem csoda, hogy produkcióját óriási tapssal jutalmazták. Patrícia bemutatóját a gimnázium 10. osztályos tanulóinak keringői követték. Elsőként egy bécsi, majd egy angol keringőt táncoltak a diákok, melyre már szeptember óta készültek.

A produkciókat követő pohárköszöntő után a szórakozásé volt a főszerep. Tánc, beszélgetés, nevetés jellemezte az estét, majd tizenegy órakor a tombolanyereményeket is kisorsolták. A szerencsések igazán értékes nyereményekkel, illetve élményekkel telve térhettek haza.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.