- hirdetés -

Több száz gyermeket kápráztattak el a Petőfi Művelődési Központ december 7-i vendégei. A VSG Táncszínház művészei A rendíthetetlen ólomkatona történetét adták elő balett tánccal, klasszikus zenével, egy kis humorral fűszerezve, mindezt varázslatos módon.

Három előadás, három iskolásokból és óvodásokból álló közönség, vagyis több száz kisgyerek tekinthette meg december 7-én A rendíthetetlen ólomkatona című táncmesét. A VSG Táncszínház feldolgozásában balett táncosok adták elő a jól ismert klasszikus történetet, mely szerint egy féllábú ólomkatona beleszeret egy táncosnőbe. Vass Sándor Gergely a csoport művészeti vezetője és koreográfusa elárulta, amikor Orosházán lép fel úgy érzi, hazaérkezett.

– Nagyon jó érzés itt fellépni, hiszen akkor is hazajövök, ha már nem mint egykori tánctanár, hanem mint táncművész lépek színpadra. El sem tudom mondani milyen érzelmekkel érkeztem ide, hiszen évekkel ezelőtt még ezeknél a tükröknél táncoltunk az NRG Tánciskolával. Borzasztóan büszke is vagyok, hogy ebben a városban ilyen nagy hagyománnyá teremtettük a modern táncot, hiszen akik ma itt tanítanak mind nálam, vagy Annus Beánál tanultak egykor. Nagyszerű érzés, hogy a jelent mi, az NRG alapoztuk meg – beszélt orosházi gyökereiről a koreográfus.

A táncszínház egyébként négy mesével járja az országot, de a karácsonyi időszakban A rendíthetetlen ólomkatona története a legnépszerűbb. A művészek előadását óriási siker fogadta, a legtöbb gyerek ámulattal nézte a táncosokat, nagy figyelemel követte a fordulatokkal teli történetet.

– Ezt igen reménykeltő látni, hogy egy hagyományos mesét, melyben balettművészet, klasszikus zene és pár soros szöveg jelenik meg ekkora érdeklődés övez. Mi ugye mozgás eszközével mesélünk, így sokszor félünk, hogy annyira felhígul a társadalom, hogy ezt nem fogják értékelni, de szerencsére ennek az ellenkezőjét látjuk. Büszke vagyok, hogy Orosházán ennyire érdeklődnek a kultúra iránt a gyerekek, hiszen attól, hogy nem vagyok itt, a fél szívem még itt él – hangsúlyozta Vass Sándor Gergely.

Az előadás végül óriási sikert aratott a harmadik csoportnál is. A gyerekek nevettek a bohóc esetlenségén, és kíváncsian várták, mit hoz a történet vége a két főszereplőnek. Az utolsó táncok után végül vastapssal jutalmazták a táncosokat, akik életre keltették ezt a klasszikus mesét. Vass Sándor Gergely azt is hozzátette, a függöny legördülése után még perceken keresztül tapsolták őket vissza a gyerekek.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.