- hirdetés -

A város minden óvodája nyithat egy-egy ablakot a következő napokban az óriási adventi kalendáriumon. A kezdeményezéshez idén összesen tíz orosházi cég és egyesület csatlakozott, akik meglepetéseikkel mosolyt szeretnének csalni a gyerekek arcára. December 4-én a Linamar munkatársai jelenlétében nyílt az első kisablak, a mögötte található ajándékokat pedig a Hajnal és a Lehel utcai óvoda gyermekei vehették át.

Óriási izgatottsággal érkeztek az óvodások december 4-én a Széchenyi térre, hogy kinyithassák az első, ajándékot rejtő ablakot. A már hagyománynak számító eseményen minden orosházi óvoda részt vesz, így senki nem marad ki a karácsonyi csodából. Az első kisablak mögötti meglepetéssel a Linamar Hungary Zrt. készült. Birkás Tamás az LPD orosházi divíziójának gyárigazgatója elmondta, összesen négy óvodának készültek ajándékkal, ebből most két intézmény kapja meg a karácsonyi csomagot.

– Minden évben részt veszünk ebben a kezdeményezésben. Az idei csomagban kreatív-és készségfejlesztő játékokat találhatnak majd a gyerekek, ezzel mi is hozzájárulunk a fejlődésükhöz és örömükhöz. Számunkra nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás, mindez kortól függetlenül, így mindig jó látni, ahogy a gyerekek mosolyognak az ajándék láttán. Ezzel pedig talán olyan óvodásokhoz is eljutnak ezek a meglepetések, akiknek lehet nem adatik meg, hogy ajándék várja otthon a fa alatt karácsonykor – emelte ki Birkás Tamás.

Az első ajándékot az evangélikus Hajnal utcai óvoda vehette át a cégtől. A gyerekek először megkeresték a négyes ablakot, majd együtt nyitották ki azt.

– Nagyon várták már az adventi időszakot, és ezt a napot is a gyerekek, hiszen tudják az elkövetkezendő néhány hét tele lesz meglepetéssel – mondta Gavallérné Koszorús Éva óvodapedagógus. – Keresztény óvodaként igyekszünk ezeket a tárgyi meglepetéseket lelki tartalmakkal is kiegészíteni. A cég képviselőjének pedig külön megköszöntem ezt a szép gesztust – tette hozzá.

A Hajnal utcai intézmény után hamarosan a Lehel utcai óvoda gyermekei is megérkeztek. Ők is nagy izgatottsággal állták körül az adventi kalendáriumot, hogy lássák, mit tartogat számukra a négyes számú kisablak.

– Minden évben részt veszünk ezen az eseményen, és nagyon örülünk a város ezen kezdeményezésének, illetve hálásak vagyunk a támogatóknak is, akik a meglepetésekkel mosolyt csalnak a gyerekek arcára. Mindannyian nagyon vártuk, hogy eljöhessünk ide, a megújult adventi helyszínre és a csodálatos díszek között kinyithassuk a naptár egyik ablakát. Az ajándékot nagyon köszönettel fogadtuk, és ahogy visszaértünk az óvodába közösen fogjuk kibontani a kicsikkel – mondta Horváth Lajosné, a Lehel utcai intézmény telephelyvezetője.

Miután átvették az ajándékokat a gyerekekre még egy apró meglepetés várt. Mielőtt visszamentek az óvodába az óvónőkkel közösen bejárták az adventi helyszíneket, megnézték az új díszeket, elolvasták az óriási mesekönyv karácsonyi történetét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.