- hirdetés -

Igazán különleges látványban volt része annak, aki kedd és szerda este a város bizonyos utcáiban járt. A Gepárd Lovas Egyesület szervezésében ugyanis hintóról osztották a szaloncukrot azoknak, akikkel útközben találkoztak. A menetet emellett hat ló is kísérte, hogy teljes legyen az ünnepi varázs.

Ugyan már december 5-én is az utcákat járták, de a nagy érdeklődésre tekintettel Mikulás napján ismét megszervezték a szaloncukor osztást a Gepárd Lovas Egyesület tagjai. Hegedűs Titanilla, az egyesület vezetője elmondta, gyerekként ő is nagyon örült volna, ha így találkozhat a Mikulással, ezért most mindent megtett annak érdekében, hogy a város gyermekeinek örömet okozzon.

– Az első alkalommal sajnos későn tudtunk indulni, de a gyerekek mellett a felnőttek is nagyon örültek nekünk. Sokan csináltak videót, többen kijöttek az erkélyre, mi pedig folyamatosan osztottuk a szalonocukrot. Emellett egy plusz élmény, hogy lóval és hintóval érkeztünk, így szerintem még varázslatosabb volt az egész, és sok gyermeknek szereztünk örömet – mondta Titanilla.

Az orosháziak kérése volt, hogy 6-án ismételjék meg az eseményt, hogy még több ember osztozhasson ebben az élményben. Titanilla ezért már korán reggel ismét elkezdte szervezni az utat, mely során a Mező utcától indultak, majd útba ejtették a Dózsa György, a Hajnal, a Pacsirta, a Kossuth Lajos, a Könd, a Tass, az Ady Endre, a Fürdő utcát, valamint a Szabadság teret. A gyerekek, amint meghallották a lópatkók kopogását rögtön keresni kezdték a hang forrását, majd nagy mosollyal az arcukon mondták szüleiknek, hogy hintó érkezik. A Kossuth utcában is több család állt meg a járdán és nézte a karácsonyi fényekbe öltöztetett menetet, valamint a rénszarvasként vonuló lovakat.

– December 5-én körülbelül három kilogramm szaloncukrot osztottunk ki, de szerintem Mikulás napján ennél többet is sikerült – árulta el Titanilla, aki társaival együtt a hintóról leugorva mindenkinek egy-egy édességet adtak, így kívántak kellemes ünnepeket az orosháziaknak.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.