- hirdetés -

Bringás délelőttöt tartottak, megünnepelték augusztus 20-át, átadták a városi elismeréseket, felújították a Diákélelmezés éttermét. Ez történt Orosházán 2020. augusztusában, amit még többek közt lecsófőzőverseny és a bükki füvesember látogatása is színesített.

Izgalmas, látványos és sok esetben tanulságos programok várták a bicajosokat az Árpád-kertben a Petőfi Művelődési Központ által szervezett Bringás délelőttön. A gyerekek kedvence az akadálypálya volt, Pocsai Richárd extrém bemutatója azonban a felnőtteket is lekötötte.

Első lépés az életért. Ezt a sokat mondó elnevezést viselte az a rendezvény, melynek keretében népszerűsítették a gyaloglás jótékony hatásait. A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület és az Az a bizonyos első lépés Sportközösség tagjai Gellértegyházát tűzték ki túrájuk céljául.

A kisebbek foglalkozásait követően augusztus 10-én a ReDance Hip-Hop Crew haladó táncosai is megkezdték edzőtáborukat a Black Belt Fitness Centerben. Rétes Edina munkáját ezúttal két vendégelőadó is segítette. A táncosok elmondása szerint a csapat még közelebb került egymáshoz a tábor során.

Az előző tanévben még a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nevet viselte a mindenki által Mezgéként ismert intézmény, szeptemberben azonban már a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium küszöbét léphették át a tanulók.

Országszerte, így Orosházán is az államalapításra emlékezünk augusztus 20-án. A város önkormányzata idén is megtartotta ünnepségét a Szent István szobornál.

Hagyományosan a településalapítás évfordulója alkalmából szokták kiosztani a városi elismeréseket, a tavaszi járványhelyzet azonban idén átírta a terveket. A kitüntettetek így augusztus 20-án vehették át a jól megérdemelt díjakat az evangélikus templomban.

A Szent István napi lóverseny minden évben nagyon várt és jelentős esemény Orosháza életében. Különösen igaz volt ez idén, ebben a rendezvény ínséges időszakban.

Pattogott a tűz és pörgött a tizenegy bogrács augusztus 21-én a Városi Sportcsarnok sportudvarán. Az orosházi sportegyesületeknek hirdetett gasztrofesztiválra végül nem csupán sportolók, és nem is csak helyiek neveztek, de ez csak színesebbé és hangulatosabbá varázsolta a délutánt.

Modernebb külsőt kapott a Diákélelmezés étterme. A helyiségben a megszokott tisztasági festésen kívül kisebb felújítási munkálatokat is elvégeztek.

Különleges vendég érkezett a Petőfi Művelődési Központba augusztus 27-én. A bükki füvesemberként is ismert Szabó Gyuri bácsi avatta be az érdeklődőket a népi gyógyítás rejtelmeibe.

Természetesen sokkal több minden történt augusztusban is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.