- hirdetés -

Első lépés az életért. Ezt a sokat mondó elnevezést viselte az a rendezvény, melynek keretében népszerűsítették a gyaloglás jótékony hatásait. A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület és az Az a bizonyos első lépés Sportközösség tagjai Gellértegyházát tűzték ki túrájuk céljául.

A gyaloglás nem csak örömöt ad, hanem közösséget épít, valamint gyógyítja a testet és a lelket – vallja Mészár Hajnalka, az Az a bizonyos első lépés Sportközösség vezetője. A közös túrával azt szerették volna elérni a szervezők, hogy minél több emberhez eljusson az az üzenet, hogy túrázni és gyalogolni igenis jó.

Idén három éve, hogy Mészár Hajnalka megalapította a sportközösséget. A cél akkor is ugyanaz volt, mint az augusztus 9-i túra esetében. A hozzávetőlegesen 25 főt számláló „keménymag” már bejárta a környéket, sőt még Milánóba is eljutottak, igaz oda nem gyalog.

(Fótó: Horváth Bence)

– A rövidebb túránkat gyakran szervezzük Gellértegyházára, mert egy nagyon klassz hely. Így esett a választásunk most is erre a helyre. A túracsapat most ünnepli fennállásának harmadik évfordulóját és ezen alkalomra úgy gondoltuk, hogy egy közös túrát szervezünk, amelyre azokat a résztvevőket is szeretettel várjuk, akiket érdekel a túrázás és még nem tagjai a csapatnak. Tulajdonképpen ez a közös túra Viczián Zoltán szervezése, így Gellértegyházán egy előadást hallhatunk majd, valamint egy finom ebéd és kézműves programok is várnak ránk – vázolta Mészár Hajnalka.

Az Az a bizonyos első lépés Sportközösség a héten tartja százhatvanadik közös túráját. A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület tagjai immár három éve teszik meg ünnepi zarándoklatjukat Orosházáról a Kopáncspusztai templomig, idén a koronavírus-járvány miatt a bizonytalanság köde szállt a zarándoklatra, de június 2-án mégis megtarthatták közös útjukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.