- hirdetés -

Robotokkal értek el sikereket a Kossuth iskola tanulói, szépségkirálynő jelöltek érkeztek Orosházára, megérkezett a város szelfipontja, pezsgett a főtér a nemzeti ünnepen. Ez történt augusztusban.

Különleges iskolán belüli elfoglaltságot talált magának a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium három diákja, Budai Edvin, Kókai Kornél és Szilágyi Sándor. A három kilencedik osztályos tanuló a robotépítésben ért el már most rendkívüli sikereket, de a következő tanévben is komoly céljaik vannak találmányaikkal.

Nagy sikert értek el a World Robot Olympiad nemzeti versenyén (Fotó: Rosta Tibor)

Tizennyolc gyönyörű, fiatal hölgy érkezett augusztus 5-én az Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat Hajnal utcai székházához. A Magyarok Világszépe verseny 18 Orosházán tartózkodó döntőse különböző játékfigurákkal ajándékozta meg az intézményt és a gyerekeket.

A Családsegítő Szolgálatot is megajándékozta a Magyarok Világszépe mezőnye (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mulatós slágerek sztárjai szolgáltatták a talpalávalót, augusztus tizedikén este. Az Orosházi Nyár 2019 újabb koncertestéjén a Fásy Mulató tombolt a főtéren hatalmas sikerrel.

Csordultig telt a főtér a Fásy Mulatóra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mintegy 5000 fürdővendég látogatott el Gyopárosfürdőre augusztus közepén, a nagy hőségben nem maradtak üresen a medencék. Az eddigi adatok alapján ez volt a legmagasabb látogatói létszám, megelőzve a korábban szintén népszerűnek számító román ortodox húsvétot.

Rengetegen látogattak ki Gyopárosfürdőre augusztusban (Fotó: Rosta Tibor)

A tízes szám bűvöletében telt a 2019-es év a ReDance Hip-Hop Crew tagjai számára. Rétes Edina és csapata augusztus 12. és 17. között tánctáborral tette emlékezetessé a jubileumot, de bállal is készültek a későbbiekben.

Edzőtáborral tették emlékezetessé a jubileumot (Fotó: Rosta Tibor)

Két hónapig készült a város szelfipontja, egy gyulavári lakatos mester, Dobi Gábor dolgozott a mintegy tíz méter hosszú feliraton. Augusztus 19-én végre eljött a nap, a szelfipont a reggeli órákban megérkezett kijelölt helyére, az Árpád-kertbe.

Megérkezett Orosháza szelfipontja (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Idén sem unatkoztak azok a szórakozni vágyók, akik a főtérre szervezett programsorozatot választották augusztus 20-án. Fellépések, bemutatók, koncertek és természetesen az elmaradhatatlan tűzijáték követték egymást.

A Kowalsky meg a Vega adott koncertet augusztus 20-án (Fotó: Rosta Tibor)

Mérföldkőhöz érkezett az id. Bacsur Imre Sakk Emlékverseny, idén harmincadik alkalommal emlékeztek meg játékkal az egykori kiváló sakkozóról. Augusztus 22-én a Székács József Evangélikus Iskola dísztermében néztek szembe egymással a résztvevők.

Fiatalok és idősebbek egyaránt jelentkeztek, összesen 48 versenyző mérkőzött a győzelemért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.