- hirdetés -

Mulatós slágerek sztárjai szolgáltatták a talpalávalót, augusztus tizedikén este. Az Orosházi Nyár 2019 újabb koncertestéjén a Fásy Mulató tombolt a főtéren hatalmas sikerrel.

Az Orosházi Nyár szervezői szombaton a mulatós slágerek kedvelőinek szereztek vidám perceket, hiszen augusztus tizedikén a Fásy Mulató fellépői szórakoztatták a közönséget Orosháza főterén. A 180 percnyi előadásban fellépett Fásy Ádám, Tabáni István, Fásy Zsüliett, Bebe, Szandi, Herceg Dávid és Nótár Mary.

Fásy Ádám elmondta, mikor városunkba látogat, minden alkalommal haza érkezik.
– Orosháza levegője nem idegen számomra, a nagyszüleim itt éltek, így gyermekkoromban sokáig Tótkomlós és Orosháza jelentette a nyári szabadságot – mondta mosolyogva.

A Fásy mulató ötletgazdája kitért rá: magyarok vagyunk, szeretjük a magyarságunkat, a magyar zenét, ezek pedig összetartanak minket.
– A zene barátságokat szül, hangulatot teremt és átölelve egymást, szeretetben egy vidám napot hozhatunk egymás életébe. Erről szól az egész – sorolta.

A mulatás szót nem zenére értelmezi, hangsúlyozta: mulatni, nem ciki.
– Az Edda együttes jól ismert Kör közepén állok című számára is mulat az ember, pedig az rock. Mikor Pataki Attila együtt éneklésre hívja a közönséget, az az igazi mulatás: a közös éneklés. A magyar nóta és a magyar zene közel áll a szívemhez, azonban nagyon szeretem a világ összes jó zenéjét, bármely műfajban megtalálom a számomra kedves dallamot – fogalmazott Fásy Ádám.

Mint mondta, a magyar embernek van jó zenéje, mentalitása, egyedülálló nyelvezete, melynek köszönhetően szépen ki tudja fejezni magát.
– Szerettem volna, hogy minden magyar ember otthonába eljusson egy magyar dal, amelyet a gyerekek is énekelhetnek. Eldöntöttem, hogy a „Mert a nézését, meg a járását” szövegét, összekötöm egy négyszáz éves a „ Megkötöm a lovamat című” dallal. Ezt aztán odaadtam Kis Grófonak és örömömre sláger lett belőle – ismertette.

Fásy Ádám zárásként úgy fogalmazott: ne csak önmagunkban szeressünk egy dalt, hanem próbáljuk a magyarság erősítésére létrehozott dallamokat átadni a gyermekeknek. Szóljon magyar dal a magyar otthonokban.

Este hét órakor kezdetét vette a koncert és robogott megállás nélkül az éjszakába. A koncert nem bizonyult mindennapinak, hiszen az est folyamán születésnaposokat és menyasszonyt köszöntöttek, valamint még Szandi aláírásai is az égből potyogtak.

Aki lemaradt az most megnézheti a Fásy Mulatóról készült videós összefoglalónkat:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.