- hirdetés -

Tizennyolc gyönyörű, fiatal hölgy érkezett augusztus 5-én az Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat Hajnal utcai székházához. A Magyarok Világszépe verseny 18 Orosházán tartózkodó döntőse különböző játékfigurákkal ajándékozta meg az intézményt és a gyerekeket.

Hosszú évek óta hagyománynak számít a Fásy Ádám által rendezett szépségversenyeken, hogy a megmérettetés mellett karitatív tevékenységet végeznek. Nem volt ez másként idén sem, ezúttal Egyesített Gyermekjóléti Központot és Családsegítő Szolgálatot látogatta meg augusztus 5-én a Magyarok Világszépe 18 versenyzője, akiket Fejes Róbertné alpolgármester és az intézmény vezetősége fogadott.

– Harminc évvel ezelőtt kezdődött a folyamat, amikor a magyar szépségkirálynő választás útjára indult. A Miss Universe elemeként jelent meg a karitatív tevékenység a szépségversenyek elemeként és ennek igyekeztünk is mindig eleget tenni a korábbi években, Debrecenben, Balmazújvárosban vagy épp Budapesten. Természetesen Orosháza sem maradhatott ki a sorból – nyilatkozta Fásy Ádám.

A Családsegítő Szolgálatot ajándékozta meg a Magyarok Világszépe mezőnye (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint mondták, a gyermekek öröme számukra a legfontosabb. Ezért különböző játékfigurákkal és játékbabákkal kedveskedtek a Családsegítő Szolgálatnak, akik nagy örömmel fogadták az ajándékokat.

Kenyeres Anita, intézményvezető helyettes elmondta, a felajánlott játékadománynak a táborozások és a játszóházi programok során is nagy hasznát veszik.

– Nagyon örülünk az adománynak, melyek segíthetnek abban, hogy a közös játék élményével közelebb kerülhessenek egymáshoz a gyerekek – tette hozzá Kenyeres Anita.

A Magyarok Világszépe verseny döntőseit már múlt hét pénteken is láthatták a városban, ahol a Petőfi Művelődési Központban tartott gyakorlások mellett a város nevezetesebb helyszínein is eltöltötték néhány percet, de a főtéren is vettek részt fotózáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.