- hirdetés -

Mintegy 5000 fürdővendég látogatott el Gyopárosfürdőre az elmúlt hétvégén, de a hétfői és keddi napokon sem maradtak üresen a medencék. Az eddigi adatok alapján ez volt a legmagasabb látogatói létszám, megelőzve a korábban szintén népszerűnek számító román ortodox húsvétot.

Hőség, forróság, folyamatos napsütés – az elmúlt napok időjárását így lehetne röviden összefoglalni. A hőmérséklet egészen 36-38 fokig kúszott fel, de az esti órák is meglehetősen fülledt idővel teltek. Sokaknak ilyenkor eszük ágában sincs kimozdulni otthonról, mások viszont éppen az idő miatt választják kikapcsolódásképp a strandot.

A nyár legmelegebb hétvégéje jól tükröződik Gyopárosfürdő statisztikai adatain is, hiszen szombaton és vasárnap összesen mintegy 5000 vendég látogatott el Orosházán a fürdőbe. A helyi látogatók mellett a vendégek 30 százaléka érkezett külföldről, elsősorban Arad és Temes megyékből. Az ország területéről elsősorban Pest megyéből, a főváros környékéről jöttek fürdőzők, de Bács-Kiskun megyéből is sokan keresték fel Gyopárosfürdőt.

– Az eddigi adataink alapján a mostani hétvégének volt a legmagasabb látogatói létszáma, korábban még amikor a román ortodox húsvét volt, akkor sem értük el az 5000 főt. Érdemes tudni, hogy egy átlagos hétvégén nagyjából 3500 fürdővendéget tudunk köszönteni Gyopárosfürdőn, reméljük, hogy ez a hosszú, meleg nyár kitart még és a következőkben is tudunk ilyen jó hétvégéket biztosítani – nyilatkozta Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Benkő Ferenc hozzátette, a fürdő nyújtotta lehetőségek mellett különböző programokkal várják a látogatókat, többek közt a hétvégente rendezett Családi Csobbanás sorozattal, ahol bábszínházas előadásokat és kisebb koncerteket láthatnak az érdeklődő családok. A következő alkalommal, augusztus 17-én a városi rendezvényeken is nagy népszerűségnek örvendő Langaléta Garabonciások lépnek fel.

A Családi Csobbanás mellett hamarosan Cadillac autók is érkeznek Gyopárosfürdőre. Augusztus 20. és 23. között ugyanis Cadillac Találkozót rendeznek a fürdő területén a 2019-es Orosházi Nyár keretein belül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.