téma: helyi érték

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve – Hagyományos értékek, modern szemlélet

1994-et írunk, amikor Szabó Zoltán – szavai szerint – besétált a Katona utcai telepre, és több mint két évtized után is maradt a legfőbb cél: a keretek nyújtotta maximummal a vevők elégedettségéért tenni, miközben – megmutatva az újat – inspirációt is nyújtva a változásra, a jobbra. Az orosházi vállalkozó higgadtan, reálisan látja a piacot, ahogyan azt is, a szakképzett munkaerő kérdése óriási probléma a térségben is. tovább

Helyben vállalkozva minőséget teremtve – az elmélet és gyakorlat találkozása

Negyed évszázada áll az utazni vágyók szolgálatában dr. Körmendi János. A KIFT-92 Utazási Irodát azért alapította, hogy az elméletben megszerzett tudását a gyakorlatban is kamatoztathassa. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: Albert Tamás örökölt mestersége

Hosszú évek kitartó munkájával sajátította el Albert Tamás a kályhásmesterség fortélyait. Ezen alapokra támaszkodva képes meleget teremteni az emberek otthonába.(x) tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: A hibákon ne keseregjünk, lépjünk tovább!

50 éve a szakmában, 23 éve saját vállalkozást vezetve – röviden így jellemezhetnénk Ilovszky Béláné pályafutását. Egyszerű leírni, de teljesen más átélni. Rengeteg kitartás, lemondás, rátermettség, emberismeret és szakmaszeretet kell ahhoz, hogy valaki ilyen hosszú utat bejárjon a tüzelő- és építőanyag-kereskedelem terén.(x) tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: (Nem) mese egy mézes és mézeskalácsos párról

A város és környék lakói annyit látnak a hamarosan bemutatott életből, hogy termelői mézet vásárolhatnak Vas Sándornál, mézeskalácsot Vasné Orovicz Juditnál. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: Aki a sütit szereti, az a tönkölysütit még jobban

Csupán kétéves múlttal rendelkezik, de máris nagyon sokan ismerik, és főleg kedvelik a gádorosi Jávorcsik János tönkölysütijeit. Egy baráti ötlettel kezdődött a történet, amelyből ilyen rövid idő alatt egy sikeres vállalkozás nőtte ki magát. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: egy generáció óta fagyizhatunk a Pingvinben

A Pingvin fagyizó neve ma már fogalom az orosháziak körében. Vannak, akik gyerekként oda jártak, most pedig már a gyerekeikkel térnek vissza. Talán erre a legbüszkébbek a tulajdonosok, Szabóné Tóth Edit és Szabó Ferenc, akik 27 évvel ezelőtt osztották ki az első gombóc fagyit. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: a célt kell látni nem az akadályokat

Szerencsés embernek érzi magát Csiszár Zoltánné Magdika, a Fürdő utcai vegyesbolt tulajdonosa, mert azt csinálhatja, amit szeret. Épp a napokban számolt utána: 49 éve járkál a pult mögött, 30 éve vállalkozó. tovább

Minőséget, értéket helyből: egy család ereje a sütikben

Ezekben a napokban éppen 33 éves évfordulóját ünnepli a Rétesbolt. A családi tulajdonban lévő, Dózsa utcai épületben 1983-ban indult el a cukrászda. A családtagok elővették déd- és üknagyanyáik kézzel írt receptjeit és néhány termékkel megnyitották a Rétesboltot. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: minőség, hagyomány és ismertség

Sokat dolgozott azért Rácz László hentes, hogy saját üzlete legyen. A precizitás, minőség és a hagyományok tisztelete rögtön tapinthatóvá válik, amint belépünk rákóczitelepi üzletébe. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: szakma és oktatás a gyalupad mellett

Harmadik generációs asztalosmester, aki bízik abban, hogy ő is megtalálta azt a területet, ahol maradandót alkothat. Fejes Péter nagyapja, majd édesapja után vette át a helyet a gyalupad mellett. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: A virágok üzenetével

Azon vállalkozók között, akik évtizedes tapasztalatokkal bírnak, Frankné Andrea virágkötőre, az Andrea Virágbolt tulajdonosára esett a választás, lévén aktuális a „virágügy”. Közeleg a Valentin-nap, és a házasság hete is tart még. tovább

Minőséget, értéket helyből: hagyomány és tudomány az üvegekben

Az út elején tart a vállalkozók sorában Fejesné Wábits Beáta. Egy szezonnal a háta mögött reméli: az Almárium Kincse neki és családjának is hosszú távon jelent örömöt és megélhetést. tovább

Minőséget, értéket helyből: aki azt adja, amit kapni szeretne

Céltudatos, maximalista, ugyanakkor érzékeny és barátságos ember Berki Etelka. Sokan Etuként ismerik, és masszőzként, kozmetikusként. Tizenöt éve vállalkozó, most azonban olyan váltáson van túl, ami újnak számít. tovább

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás