- hirdetés -

Céltudatos, maximalista, ugyanakkor érzékeny és barátságos ember Berki Etelka. Sokan Etuként ismerik, és masszőzként, kozmetikusként. Tizenöt éve vállalkozó, most azonban olyan váltáson van túl, ami újnak számít.

A szépségipar több területét kitanulva egyszemélyes wellness szalonná alakította műhelyét, ahol olyan élményt akar adni, mintha elutaznánk feltöltődni.
Személyében olyan embert ismerünk meg, aki tudja: az életben semmi sem véletlen. Érzékenyen figyeli a dolgok spirituális hátterét is. Úgy érzi, ma a helyén van a világban, beérett az a munka, amit eddig végzett – sokszor nem is tudatosan ebben az irányban.

Berki Etelkánál garantált a felfrissülés, ellazulás (Fotó: Rajki Judit)
Berki Etelkánál garantált a felfrissülés, ellazulás (Fotó: Rajki Judit)

– Nem terveztem, 32 éves koromig nem is tudtam, mi szeretnék lenni. Akkor éreztem meg, hogy ez lesz az irány, de pontos képem még nem volt arról, hogy ez lesz a végeredmény, amim most van. Igaz, hogy nem tudok elmenni a lehetőségek mellett, így lettek ezek a szakmáim is: kozmetikus, masszőz, sminktetováló, gyógypedikűr, kéz- és lábápoló szakember. Éreztem, hogy emberekkel kell foglalkoznom, és adta magát, hogy éppen melyiket tanultam meg.

Mesélted, hogy valaki úgy fogalmazott: mintha hazajönne, amikor hozzád jön.

– Sokat gondolkodunk, hogy miért is vagyunk ezen a földön. Amikor tudatosodik, hogy mi a te karmád, akkor látod, hogy jó helyen vagy-e. Az én karmám az, hogy adhassak. Ennek tudatában nyújtom én azt a szolgáltatást úgy, ahogy más nem tudja. Minden embernél abban, ahogy ad, benne van önmaga vágya is, ha másként nem, hát az, hogy örömet akar szerezni. Minden ember más, és megismételhetetlen. Ez az alapja az egyediségemnek. Egyszerű falusi lány vagyok, aki elvágyott a faluból, tetszett a luxus, a szépre való vágy nem múlik el az emberből, ha vele születik. Nem tudtam elérni, hogy eljussak luxus helyekre, de tudom, hogy ha eljutnék, mit szeretnék kapni. Amikor szépségszalonba mentem, gyakran éreztem azt, hogy én ezt vagy azt másképp csinálnám. Szolgáltatóként ezt is figyelembe veszem.

Egyre nagyobb igény van a törődésre, a figyelemre, az elcsendesedéshez való lehetőségre. Ezért döntöttem úgy, hogy itt helyben képviselem azt, amit akkor tapasztalhat meg az ember, amikor elutazik. Nálam csend van, meleg az ágy, egyszerre egy vendéggel dolgozom. Hiszem, hogy itthon is lehet regenerálódni, teljes körű szépülést elérni.

 

Bátorság, vagy rizikó is az, hogy ekkora beruházással váltottál.

– Nem gondolkoztam rajta, lépni kellett. Évekig két munkahely között ingáztam, mindenhol a maximumot akartam adni. Aztán magánéleti válság, és jelentős változás jött a munkahelyeken, így eljött az ideje ennek a nagy váltásnak is. Az eszközeim pedig eddigre már megvoltak, „csak” a környezetet kellett kialakítani hozzá. Igaz, nem alkuszom meg semmiben! Minden eszközömmel megvártam, amíg olyat tudok venni, ami a legjobb. Ma azt mondta egy kedves vendégem a szalonról: elegancia, szeretet, meghittség jut róla eszébe. Ez az ami  nekem fontos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.