- hirdetés -

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén év végén is visszatekintünk egy kicsit és felidézzük, mi történt városunkban, mi mindenről írtunk az OrosCafén. Következzen az augusztusi hónap!

Egy héten keresztül tartózkodnak a városban a Horvátországból, Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából és Lettországból érkezett fiatalok, az ifjúsági csereprogram a helyi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), valamint a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) szervezésében, az Erasmus+ támogatásával valósult meg. A projektből nemcsak a külföldről érkezett vendégek, hanem a a helyi tinédzserek is profitáltak.

Töretlen népszerűséggel tartja évről évre táborait Takács Andrea és testvére Takács Noémi. Nem hétköznapi világba csöppennek bele ilyenkor a gyerekek, akik megismerkedhetnek a rúdtánccal, a silkkel, és akrobatikával is.

A fiatal orosházi ácsmester, Sütő Attila már nem egy fogásával vívott ki ámulatot, legyen szó pontyról, amurról vagy harcsáról. Augusztusban egy nem mindennapi ragadozót sikerült stégre emelnie. A hatalmas példány a mérlegelésnél 55 és fél kilósnak és 205 centisnek bizonyult.

Magyarországon egyedülálló valóságshow indul a TikTok felületén, melyet Kozma Rita stylist, textilszervező és főszerkesztő álmodott meg. A rövid, tízperces epizódokban szereplő lányok mind modellek, az ő életükbe nyerhetünk betekintést a videók által. Ebben kapott főszerepet az egykori orosházi diák, Gyenes Daniella is.

Az Anna and the Barbies egy igazán jó hangulatú, felszabadult előadással érkezett Gyopárosra, ahol mindenki kiadhatta magából a felgyülemlett stresszt, és helyette átadhatta magát a zenének és a színtiszta szórakozásnak. Pásztor Anna az egymást követő dalokat humorral, saját történetekkel fűszerezte, mellyel még közelebb hozta magához az orosházi és térségi rajongókat.

Országszerte, így Orosházán is az államalapításra emlékezünk augusztus 20-án. A városi ünnepséget a hagyományok szerint idén is a Szent István-szobornál rendezték meg, felidézve az államalapító király örökségét.

Óriási koncerttel zárta az ünnepi hétvégét Fluor Tomi és Diaz, vagyis a Wellhello. Az újabb számok mellett egy kis retró hangulatot is becsempésztek a dalok közé, így Fluor régi dalai, mint a Mizu, a Partyarc és a Halenda is megjelent.

Piros, fehér, zöld, lila és pezsgőszín uralta az eget augusztus 20-án este tíz órától Gyopáros felett. A Wellhello koncertje után a közönség a Gyopárosi-tó partja mellől nézhette, ahogy fellövik az ünnepi tűzijátékot. A vízpart mellett a világítást az alkalomra le is kapcsolták, így mindenki zavartalanul élvezhette az égi fényjátékot.

Az elmúlt évtizedekbe kalauzolták vissza az iskolát a Táncsics gólyatáborának résztvevői. Az idei évben a Táncsics Time Travel címet adták az eseménysorozatnak, így minden osztály egy-egy korszakot képviselt. A diákoknak nem volt egyszerű dolguk, egy osztálynak például az AC/DC ismert dalára kellett néptáncolnia, míg másoknál Eminem szolgáltatta az aláfestést a tangóhoz.

Ismét egy nagyon kellemes estét szerzett a színházszerető orosházi közönségnek a PMK szervező csapata. Abigail T. Moore: Dámák a pakliban című krimi vígjátékát láthatták négy, nagyszerű színésznő előadásában augusztus végén. Tallós Rita, Hegyi Barbara, Bede-Fazekas Annamária és Horváth Lili nagyszerű hangulatot varázsolt a PMK színháztermébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.