- hirdetés -

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén év végén is visszatekintünk egy kicsit és felidézzük, mi történt városunkban, mi mindenről írtunk az OrosCafén. Ma a júliusi hónap legfontosabb és legolvasottabb híreit idézzük fel.

Az orosházi Mike Cintia a Blikk közönségdíjával gazdagodott a Fásy Ádám által szervezett Magyarok Világszépe versenyen, amit több tízezer olvasó szavazatai alapján kapott meg. Emellett később egy újabb Egyiptomban, a Top Model of the World világversenyen képviselhette Magyarországot.

Július 1-én immár másodszor mozgatott meg gyakorlatilag tonnákat a fogaival Sinka Zsolt Popey. Az erősember repertoárjában ezúttal többek között traktor, kamion, teherautó és gyerekekkel „nehezített” Dottó kisvonat is szerepelt.

Harmadik alkalommal rendezett Triál Magyar Kupát Orosháza. A rendezvényre rekordszámú nevezés érkezett és meglepetés is várta a sportágat szerető közönséget. A szervezők, és a versenyzők egy nagyszerű napot hoztak létre.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában tartott kiállítást az orosházi képzőművész, F. Varga Mária. Gyönyörű selyemképeivel nagyon sokan találkozhattak már a városban, július 17-én pedig a napfény városában nyitották meg legújabb kiállítását.

Mintegy hatvan öreg jármű érkezett július közepén a Kaáli Autó és Motor Múzeum elé. A résztvevők kiállítással kedveskedtek az orosháziaknak. Az ország sok részén hallották meg a hívó szót és jöttek el a baráti találkozóra a járműveikkel együtt.

 A kardoskúti falunap színes eseményei között kiemelkedett az a kiállítás, amely Mészáros Tünde, orosházi amatőr alkotó festményeit tárta a közönség elé. Képein Orosháza nevezetes épületei mellett megelevenedett a kardoskúti puszta is, de a Balaton kis szeletét is megmutatta.

A Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera már többször járt Orosházán, mégis hosszú idő után tért vissza ismét a városba. Tavaly augusztusban adtak volna koncertet a Budapest Jazz Orchestrával közösen, a bizonytalan időjárási körülmények miatt azonban az a fellépés elmaradt. Idén viszont már semmi nem állhatott az útjukba, hogy egy emlékezetes estét szerezzenek az orosháziaknak.

Ez a sporttábor az örökmozgó gyerekeknek szólt. A szervező Nagy Nándor vívóedzőnek és a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület jelenlegi és egykori tagjainak köszönhetően a vívás mindennap szerepelt a programok között, de ezen kívül még számos más mozgásformát is kipróbálhatnak a gyerekek a júliusi sporttábor során.

Színészkedik, énekel, fuvolázik és táncol. Tóth Nikoletta már tizenkét éves korában tudta, hogy egyszer színésznő szeretne lenni. A fiatal lány mindent megtett, hogy álma valóra váljon, energiát nem kímélve gyakorolt és járt tanáraihoz, akik mindenben segítettek neki, hogy beteljesítse legnagyobb vágyát. Nikoletta ennek köszönhetően szeptemberben kezdte meg tanulmányait a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) zenés színész szakján, de már július végén bemutattuk őt és eddigi pályafutását olvasóinknak.

Riah, riah, Azahriah! Hangzott a rajongóktól a koncert előtti percekben a kiáltás. Közel hatezer ember várta együtt, hogy színpadra lépjen az előadó. A zenész végül óriási fesztiválhangulatot teremtett Gyopároson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.