- hirdetés -

A Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera már többször járt Orosházán, mégis hosszú idő után tért vissza ismét a városba.

Tavaly augusztusban adtak volna koncertet a Budapest Jazz Orchestrával közösen, a bizonytalan időjárási körülmények miatt azonban az a fellépés elmaradt. Idén viszont már semmi nem állhatott az útjukba, hogy egy emlékezetes estét szerezzenek az orosháziaknak.

– Amikor legutóbb itt jártam, akkor még egyszemélyes fellépéssel jöttem, most viszont külön öröm, hogy egy ilyen bandával állhatok színpadra. Orosházát egyébként kikapcsolódás szempontjából is szerettem, mégis az elmúlt 10 évben inkább az ország másik irányába sodort az élet. Épp ezért a legnagyobb örömmel jöttünk ide és pótoljuk be a tavaly elmaradt koncertet – árulta el az énekesnő.

Az együttessel való kapcsolata is 12-13 évre nyúlik már vissza. Akkor hívta fel őt a Budapest Jazz Orchestra vezetője, hogy szeretné, ha együtt dolgoznának és zenélnének. Úgy érezte, hogy ehhez a stílushoz Vera hangja passzolna igazán, neki pedig régi vágya volt már, hogy egy nagy rezesbanda üljön a háta mögött és közösen a swing és jazz világába kalauzolják el a zenekedvelőket.

– Az első ilyen koncertünk a Budapest Jazz Clubban volt, amit nagyon élveztünk és onnantól kezdve egyre nagyobb közönségeknek játszhattunk az évek során. Van egy már hagyományos közös karácsonyi koncertünk, amihez mindig egy nagyobb helyszínt választunk. Ez idén a MÜPA-ban lesz majd, tavaly a Várkert Bazárban volt – mesélte.

Tóth Verával kapcsolatban kikerülhetetlen kérdés a Megasztár tehetségkutató műsor egykori első évada, ami éppen 20 évvel ezelőtt, 2003 októberében indult és 2004-ben ért véget.
– Jövőre lesz 20 éve, hogy megnyertem. És most 2023-at írunk, szinte hihetetlen. Nagyon gyorsan elillant ez a 20 év, de nagyon tanulságos és élvezetes volt, nem is csinálnám másképp – tekintett vissza.

Büszkén mesélt arról, amikor nemrég egy alapítvány számára írtak dalt, az otthonban nevelkedő gyermekek támogatása és a helyzetükre irányuló figyelemfelkeltés céljából. Mint mondta, ez egy gyönyörű, szinte már Disney-kategóriába sorolt lassú dal lett, amit egy állami gondozott kislánnyal közösen énekelt el és óriási hatással volt rá. A következő, 2024-es évben pedig egy lemezt, dalokat szeretne kiadni, akár szombat esti fellépőtársaival közösen.

Szombat este tehát Gyopárosfürdő volt az énekesnő és az együttes következő állomása. A rendezvényre több százfős tömeg látogatott ki a helyszínre, ahol a jazz mellett a blues műfajába is belekóstoltak, de elhangzottak popdalok vagy olyan ismert előadók dalai, mint például Szécsi Pál. Hozzátette, ez olyan zenei stílus, ami azoknak is kellemes meglepetést okozhat, aki alapból nem lenne nyitott rá.

Egy hét múlva az utóbbi időszak talán legfelkapottabb magyar énekese, Azahriah érkezik, szintén szombat este 20 órai kezdéssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.