- hirdetés -

Július 1-én immár másodszor mozgatott meg gyakorlatilag tonnákat a fogaival Sinka Zsolt Popey. Erejével és fizikai teljesítményével már tavaly lenyűgözte az orosháziakat, idén pedig visszatért a város főterére a már tavaly is nagy sikert arató program. Az erősember repertoárjában ezúttal többek között traktor, kamion, teherautó és gyerekekkel „nehezített” Dottó kisvonat is szerepelt.

Nem mondhatnánk, hogy kegyes volt az időjárás az Orosházi Nyár Hatalmas Húzása program szervezőihez és vendégeihez, hiszen két alkalommal is érkezett egy nagyobb „égi áldás”. Az érdeklődők többsége azonban kitartott, így idén is nagy érdeklődéssel követték az orosháziak, vajon sikerül-e a világ talán legerősebb állkapcsú emberének, Sinka Zsoltnak, azaz Popeynek elmozdítania vagy arrébb húznia a többtonnás járműveket.

Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg a rendezvényt, köszöntve a sportembert és csapatát.
– Ha belegondolunk, mekkora tömeggel bír egy-egy ilyen jármű, tudhatjuk, hogy ezeket kézzel is szinte lehetetlen elhúzni, ő pedig mindezt ráadásul a fogával teszi. Fantasztikus adottságokkal, erővel és elszántsággal rendelkezik, én úgy gondolom, megérdemli a tapsot és a buzdítást – hangsúlyozta a polgármester.

Sokan látogattak el szombaton a főtérre, álltak oda a kordonokhoz, kíváncsian várva, hogy részesei legyenek az emberfeletti teljesítménynek. A hangulatról Popey régi barátja, Goldhand gondoskodott, a „bemelegítést” a Linamar Hungary Zrt. által biztosított két kisbusz elhúzása jelentette, ami mondhatni csont nélkül sikerült, hiszen az elmozdítást követően métereken keresztül húzta maga után a járműveket. Sem őt, sem a fellépő táncosokat nem riasztotta meg, hogy újra eleredt az eső.

A következő feladat viszont már Popeyhez képest is egy embert próbáló akadálynak ígérkezett, ahogy begördült a főtérre a hatalmas kerekű traktor. Az eső, a csúszós út és a kisebb emelkedő miatt egyáltalán nem indult egyszerűen a dolog, de Zsoltot nem olyan fából faragták, hogy feladja, így hamarosan ez a monstrum is megmozdult, ráadásul nem kellett sokat várni a következő bemutatóra sem, mint mondta, ő gyorsan regenerálódik.

A gyerekek tehát beültek a kisvonatba és ezúttal kissé rendhagyó módon gurultak végig a főtéren. A programnak persze még itt sem volt vége, következhetett a farönkökkel megrakott hatalmas kamion, de azt is elhúzta, majd két motoros indította be kétkerekűjét, amíg közéjük nem állt, saját kezével visszatartva a járműveket. A show része volt még emellett a ytong téglák törése, de Sinka Zsoltnak ez sem okozott gondot.

Nem szabad megfeledkeznünk a fellépő tánccsapatokról sem, akik előadásaikkal emelték tovább a program színvonalát, szombat délután fellépett a főtéren Törtei László zumba csapata, valamint Földesi Szandra fiatal tanítványai, a Candy Dance Crew táncosai mutatkoztak be a közönségnek. Az esti programról Goldhand mellett Sterbinszky és Mynea gondoskodott.

Popey bízik benne, hogy nem a mostani volt az utolsó ilyen rendezvényük, igyekeznek évről évre szélesebbé tenni a repertoárt.
– Az hogy hagyományt és így egyben sorozatot tudunk-e belőle csinálni, nem csak rajtunk múlik, ezért szeretném megköszönni minden támogatónak, aki a szombat délutáni program sikeréhez hozzájárult. Próbáltunk frissíteni a tavalyi elemeken, de persze a Dottó kisvonat nem maradhatott ki, mivel ez egy kuriózum, főleg a gyerekekkel közreműködve.

A traktorral nagyon megszenvedtem, de szerencsére megtaláltuk az ideális néhány métert hozzá, ez pedig a továbbiakhoz is lendületet adott. Úgy érzem, egy nagyon jó kis rendezvényt sikerült összehoznunk, nagyon bízom benne, hogy az orosházi lakosok is jól érezték magukat, igyekeztünk egy minden korosztálynak megfelelő, családokat megmozgató kínálatot összeállítani. Várunk minden érdeklődőt a következő programunkra is – árulta el Popey.

Ez a következő program pedig reményeik és terveik szerint ősszel, október környékén lesz esedékes.

Kiemelt képen: Menyasszonya, Marcsi is bíztatta Popeyt, hamarosan pedig meg is mozdult az óriás kerekű traktor (Fotók: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.