- hirdetés -

Ez a sporttábor az örökmozgó gyerekeknek szól. A szervező Nagy Nándor vívóedzőnek és a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület jelenlegi és egykori tagjainak köszönhetően a vívás mindennap szerepel a programok között, de ezen kívül még számos más mozgásformát is kipróbálhatnak a gyerekek.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében, azaz a helyi vívó egyesület otthonában zajlik az ötnapos tábor. Nagy Nándor a vívóknak szóló edzőtábor mellett minden nyáron szervez egy sporttábort, ahová azok az általános iskolás diákok is jelentkezhetnek, akik életük során még egyszer sem fogtak kardot.

– Tizenhat fő jelentkezett a táborba, főként 8 és 12 év közötti gyerekek, akikkel igyekszünk minél többféle sportot megismertetni és megszerettetni – mesélte Nagy Nándor. – Kipróbálhatják együtt a különféle labdajátékokat, lesz röplabda, illetve vendégedzőnknek, Németh Lászlónak köszönhetően kézilabda is. A hét második felében Németh-Csiki Rebeka jóvoltából aerobik edzésen vehetnek részt a táborozóink, de belekóstolhatnak a gyerekek az airsoftba és a katonai testnevelésbe is, az utóbbit még egy kis honvédelmi neveléssel is megfűszerezem.

Leginkább fiúk jelentkeztek a július 24-e és 28-a közötti táborra, de azért akad itt néhány energikus kis hölgy is.

– Elsős korom óta járok sulivívásra – mesélte Kiss Angelika. – Nagyon szeretem, épp ezért gondoltam, hogy a sporttábor is biztosan jó lesz. Hétfőn megtanultuk a versenykidobó szabályait, azt kifejezetten élveztem, és a katonai testnevelés is tetszett. Sok minden van még hátra, várom, mivel készül nekünk Nándi bácsi.

– Alapból is vívok, így mindenképp szerettem volna eljönni a sporttáborba – mondta Dominkó Sebestyén. – Nagyon jó programokat szerveztek nekünk, kedden délelőtt például volt egy plankverseny, amin harmadik lettem. Sok minden lesz még, de én a legjobban az airsoftozást várom. Próbáltam már, és akkor nagyon megtetszett. Pont olyan, mintha igazi fegyverrel lőnénk, csak itt műanyag golyót használunk.

Nagy Nándor elárulta, azért is kap helyet a tábor minden napján a vívás, mert remélik, akad majd az újoncok közt olyan, aki beleszeret a sportágba.

– A vívás népszerűsége jelen pillanatban stagnál – fogalmazott. – Érdekes, hogy négyévente, az olimpia után mindig megnő az érdeklődés iránta. Ennek oka, hogy a vívás a legsikeresebb olimpiai sportágunk, bízunk benne, hogy jövőre is sikeresek lesznek a magyarok, és így többen is kedvet kapnak a beiratkozáshoz. Az egyesületünk hatéves kortól várja a jelentkezőket az edzésekre. Vallom, hogy a vívás bárki számára ideális választás lehet, iskoláskorban pedig tényleg kifejezetten hasznos, hisz rengeteg készséget fejleszt. Ez az egyik legjobb fegyelem- és figyelemjavító sportág, gyakorlatilag mindenre szükség van hozzá, hisz ez egy olyan atletikus szellemi sportág, amellyel egyszerre erősíthetjük a fizikumot és a szellemi értékeket – zárta a szervező.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.