- hirdetés -

Videóval készült a Semmelweis-napra a kórház, triálversenyt rendeztek Orosházán, az ULE játékosa lett a megyei I. osztályú bajnokság gólkirálya, családi kalandozóval avatták fel a város új rendezvényterét. Ez történt júliusban.

Egy videóval készült Semmelweis-napra az orosházi Dr. László Elek Kórház. Az intézmény is csatlakozott a népszerű Jerusalema tánc kihíváshoz. A videóban a kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának munkatársai mellett azok a kollégák szerepelnek, akik a járvány alatt részt vettek a COVID ITO munkájában.

Hét kategóriában mérték össze tudásukat az ország legjobb triál versenyzői az orosházi hivatalos viadalon. Magyarország szinte minden tájáról érkeztek a versenyzők, összesen harminchárman. Szombathelytől Budapestig, Debrecentől Szegedig, sőt egy kiesebb szlovákiai kontingens jóvoltából az első orosházi verseny, mindjárt nemzetközi verseny is lett.

Betört egy férfi a diákélelmezési intézmény konyhájába az egyik éjszaka. Az elkövető részegen elaludt a tett helyszínén, másnap hajnalban az intézmény munkatársai találtak rá.

Az OMTK-ULE 1913 játékosa, Péli Tamás lett a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság gólkirálya. A díjat a Békés Megyei Kupa bronzmérkőzése után kapta meg az orosházi mesterlövész.

Hosszú idő után ismét egy sajátos feldolgozással jelentkezett a $itTeshek csapata. Az orosházi fiatalemberekből álló formáció tagjai Gellértegyházán forgatták legújabb videóklipjüket. Ezúttal a Nád a házam tetejére esett a választásuk.

A Vasex Kft. és a Pet-Bau Kft. tulajdonosának támogatásából készült el két új fedett kerékpártároló az orosházi kórháznál.

A Nagy Gyula Területi múzeum már tizennégy éve rendszeresen indít nyári régész táborokat. Idén sem volt ez másként.

Mindketten a pedagógus pályát választották, mindketten fizikát és kémiát oktattak és most egyszerre vonultak nyugdíjba a Táncsics Mihály Gimnáziumból. Berki Sándor és felesége, Berkiné Huszka Cecília Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel, valamint rengeteg élménnyel, felejthetetlen és mulatságos pillanattal búcsúzott el a tanítástól.

Mozgalmas családi kalandozót rendeztek július 24-én, sokan érkeztek a város új rendezvényterére. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket többek közt interaktív zenés műsor, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, trambulin, vándor játszótér, rajzverseny, valamint táncbemutató várták.

Természetesen sokkal több minden történt júliusban is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.