- hirdetés -

Mozgalmas családi kalandozót rendeztek július 24-én, sokan érkeztek a város új rendezvényterére. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket többek közt interaktív zenés műsor, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, trambulin, vándor játszótér, rajzverseny, valamint táncbemutató várták. Orosháza vendége volt a Kackiás Verklis és a Bohém Ragtime Jazz Band. 

Családi kalandozóval debütált július 24-én az új rendezvénytér Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel szomszédságában. A szombat délután kilátogató családokat és érdeklődőket számos színes programlehetőség várta, mindenki megtalálhatta a maga kedvencét. A folyamatosan elérhető elemek közül – a teljesség igénye nélkül – arcfestésre, kézműves foglalkozásokra, ugrálóvárra, rajzversenyre, városismereti kvízre is volt lehetőség, utóbbi által hasznos tudással gazdagodva Orosházáról.

A Csányi család Békéscsabáról érkezett városunkba, az interneten bukkantak rá az orosházi programra.
– Kerestük, hogy milyen lehetőségek vannak a közelben, mivel tudnánk kicsit kikapcsolódni, hiszen nagyon szép az idő és szeretünk is kimozdulni a picivel. És egyáltalán nem bántuk meg, rajzoltunk is egyet, de kipróbáltuk a játszóteret, a bazársort és a színpadi programok is tetszenek – árulta el Csányiné Bolyhos Bettina. Hasonló véleményen volt Trellegyikné Tóth Tímea és lánya, Trellegyik Cintia is, akinek az ugrálóvár volt a kedvence.

A fellépések sora a Bergengóc Zenegóc Társulat interaktív gyermekműsorával vette kezdetét. A társulat énekese, Bölöni Réka elmondta, előadásaikban a zene, a bábozás és a mesék elemei találkoznak, valamennyivel a gyerekeknek szeretnének örömet okozni.
– Személy szerint az én egyik kedvencem a Cinke Lenke, ami saját szövegünk és zenénk, bábozással kezdődik és egy rövid kis mesével folytatódik. Épp idefele jövet beszélgettünk arról a zenekar tagjaival, hogy van köztük olyan, aki már fellépett Orosházán. Én most vagyok itt először, de szívesen jövünk újra, nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek pedig fantasztikus közönség voltak – emelte ki Bölöni Réka. 

A társulat előadása után Földesi Szandra és csapata, a Candy Dance Crew lépett fel, majd Ring István, a Kackiás Verklis műsora következett. A valóban kackiás bajusszal megáldott zenész kérdésünkre elmondta, a szaxofon volt az alaphangszere, de mivel a szaxofonozás és az éneklés egyszerre nem volt kivitelezhető, így megtanult a verklin is játszani. Különleges hangulatot nyújtó fellépésén kívül további programelemmel is várta a vendégeket.
– Egy vándor játszóteret alakítottam ki, melyhez magam készítettem el a játékokat, többnyire a saját ötleteimet, elképzeléseimet is megvalósítva. Hasonló volt a helyzet a hangszeremnél – árulta el.

Ring István produkciója után a közös faültetés következett, kicsik és nagyok együtt ültették el a tér legújabb fáját, majd a Bohém Ragtime Jazz Band és Bolba Éva remek műsora zárta a kellemes hangulatú programot. A szervező PMK Orosházától megtudtuk, örömmel tapasztalták, hogy sokan – elsősorban kisgyermekes családok – választották szombat délutáni programnak az új városi rendezvénytér első nagyobb szabású eseményét, a Családi kalandozót.

A következő hetekben többek közt operett műsorral, bisztró mozival és irodalmi esttel készülnek a gyopárosi programhelyszínre. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.