- hirdetés -

Hosszú idő után ismét egy sajátos feldolgozással jelentkezik a $itTeshek csapata. Az orosházi fiatalemberekből álló formáció tagjai Gellértegyházán forgatták legújabb videóklipjüket. Ezúttal a Nád a házam tetejére esett a választásuk.

Korábban, nagyjából három éve már írtunk az orosházi fiatalokból álló $itTeshek formációról (Horváth Bence, Juhos Tamás, Tóth B. Richárd és Vincze Márk), akik akkor a hazai pókerközvetítések koronázatlan királyának, Korda Györgynek az ikonikus dalát, a Repteret dolgozták fel sajátos stílusban. Nem sokra rá érkezett Szabó Donáttal, azaz CIGGI-vel összeállva az Utcára nyílik, mely a milliós megtekintést is átlépte a legnagyobb videómegosztó portálon.

Az orosházi fiatalok most ismét egy új projektbe vágtak bele. Hosszú ideje gondolkodtak már azon, mi legyen a következő feldolgozás, végül úgy döntöttek a népdalos vonalat választják.
– Sokszor beszéltük át, mi lehet az a frappánsabb dolog, amit tényleg mindenki ismer és tényleg nekünk is érdemes lehet feldolgozni. Nagyon sok ötlet született végül, aminek a nagy részét szeretnénk is megvalósítani a későbbiekben, de most a Nád a házam tetejére esett a választás. Én azt mondom, eddig ez a projektünk sikerült a legjobban – mesélte Vincze Márk, akit arról is megkérdeztünk, hogyan tekint vissza előző videóklipjeikre.

Korda György Repterének átdolgozásával indult minden még 2018-ban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nekem a Reptér volt az, amit nagyon szívesen csináltam, aminek megvolt a maga története, tényleg egy király dolog volt részt venni a forgatásában és az elkészítésében. De ezt elmondhatom az Utcára nyílik átdolgozásáról is, ahol a bulisabb vonalat igyekeztünk továbbvinni – tette hozzá.

A Main One Studio vezetője, Tóth B. Richárd elmondta, a forgatás mindössze két napot vett igénybe.
– Az eszközök mind a mieink voltak, ugye a Main One Studioban videóklipekkel is foglalkozunk, szóval ezt a részét könnyen meg tudtuk oldani. Albert Attila vette fel, ő volt a fő operatőrünk, vele is nagyon sokszor dolgoztunk már együtt. Magát a klipet Gellértegyházán forgattuk, oda Donátnak volt kapcsolata, úgyhogy mindannyiuknak nagy köszönettel tartozunk – árulta el a kulisszatitkokat.

Új projektbe vágtak bele a $itTeshek (felső sor balról jobbra: Horváth Bence, Tóth B. Richárd és Juhos Tamás, guggolnak: Szabó Donát és Vincze Márk)

Mint mondta, reméli, hogy a mostani projektjükön is érződik majd a fejlődés, de a korábbi feldolgozásaikra is szívesen tekint vissza.
– Most már ez lesz a kedvenc, mert úgy érzem sikerült túlteljesíteni az eddigieket, ami esetünkben annyit tesz, hogy minőségben és hülyeségben is hoztuk a formát – tette hozzá.

A cinege várhatóan július 14-én fog rászállni a nádtetejű házra, a $itTeshek ekkorra tervezték bemutatni a feldolgozást a Youtube-on. További terveik szerint a folytatások hasonló, népdalos szinten érkeznének, de másfelé magyar slágerek feldolgozásáról sem tettek le.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.