- hirdetés -

Betört egy férfi a diákélelmezési intézmény konyhájába vasárnap éjszaka. Az elkövető részegen elaludt a tett helyszínén, hétfőn hajnalban az intézmény munkatársai találtak rá.

Egy kis ablakon át jutott be a konyhába, aminek az üvegét betörte – mondta az OrosCafénak Vincze Tibor, az orosházi Gyermek és Diákélelmezési Intézmény vezetője.

Vasárnap éjszaka, hétfőn hajnalban tört be az intézménybe, ahol ételt keresett. Vincze Tibortól megtudtuk, hogy a hűtőből külön ládákba pakolta az élelmiszereket, amiket azután el is akart vinni magával.

Ezen kívül jelentős, több százezer forintos kárt okozott a férfi. Csaptelepeket, mosdókagylókat tépett ki a helyéről. Összegyűjtötte az evőeszközöket is egy zsákba, de előtte a benne található ötven kiló rizst kiöntötte.

Múlt szombaton egy rendezvény volt az intézmény éttermében, így az elkövető alkoholt is talált, amit elfogyasztott. Ittasan elaludt, így hétfőn hajnalban a műszakot kezdő alkalmazottak nem csak a megrongált helyiségeket, hanem a részeg férfit is megtalálták.

– Amikor kollégáim megtalálták és megkérdezték, hogy mit keres itt csak annyit válaszolt, hogy ma kezd nálunk. A kollégák nagyon jól kezelték a helyzetet, majd értesítettek engem és a rendőrséget. A férfi nem tudott magáról még reggel sem. Annyit mondott nekem, hogy azért tört be, mert éhes volt – mondta Vincze Tibor.

Vincze Tibor (Archív fotó: Horváth Bence)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a 38 éves férfi több százezer forintos kárt okozott, ellene az Orosházi Rendőrkapitányság lopás kísérlet megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.