- hirdetés -

Hét kategóriában mérték össze tudásukat az ország legjobb triál versenyzői az orosházi hivatalos viadalon.

Magyarország szinte minden tájáról érkeztek a versenyzők, összesen harminchárman. Szombathelytől Budapestig, Debrecentől Szegedig, sőt egy kiesebb szlovákiai kontingens jóvoltából az első orosházi verseny, mindjárt nemzetközi verseny is lett.

Ugyan az az épített, nehéz pálya várt minden kategória versenyzőire, csupán az akadályokon elhelyezett különböző színű cetlik mutatták a különböző nehézségű „utakat”, melyeket be kellett járniuk. A versenybíró a pályán, közelről szemlélte a gyakorlatokat és mutatta, ha esetleg hibázást észlelt. Az öt különböző pályát, minden versenyzőnek legalább kétszer kellett abszolválnia és az elért összpontszám alapján hirdettek eredményt.

A hobby és a kezdő, ill. kezdő (U 15) kategória versenyeivel kezdődött a nap. Már itt nagyszerű produkciókat láthatott a nagyérdemű. Sokan – hisz még talán először láttak ilyet – ámultak a versenyzők ügyességén, egyensúlyozó készségén. Ezután a kadét, a kadét (U 12) és a senior pro kategória versenyzői pattantak kerékpárra (majdnem azt írtam, hogy nyeregbe, de mint tudjuk, a triál biciklin nincs ülés). Ez utóbbiban már szinte a gravitációt meghazudtoló ugrásoknak is tapsolhatott a közönség.

A legmagasabb szintet az elit kategória képviselte. Sajnos a legjobbak közül, az előzetesen várt hat helyett csak hárman mérték össze tudásukat, de valóban csodát látott, aki kilátogatott a térre délután. Elképesztő mutatványok sorát láthattuk. Tapsban nem volt hiány, de hitetlenkedés hüledezés is sűrűn kísérte a produkciókat.

Nem lehet a látványt leírni, beszéljenek inkább a képek:

A nap folyamán három hazai versenyzőnek szurkolhattunk. Közülük ketten a senior pro kategóriában indultak. Itt Kovács Attila 4., Gugyela István 5. helyezést szerzett. Az orosházi közönség számára slussz poént is tartogatott a nap vége, hisz a legmagasabb szintet képviselő, elit kategóriát az orosházi, háromszoros magyar bajnok, Kovács Péter nyerte meg.

Egybehangzó vélemények szerint remekül sikerült a verseny szervezése és lebonyolítása. Az eredményhirdetés végén a versenyzők felállították a dobogóra és külön tapssal köszönték meg Pocsai Richárd főszervező munkáját. Többen fejezték ki reményüket, hogy nem ez volt az utolsó orosházi triálos randevú.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.