- hirdetés -

Elballagtak és leérettségiztek Orosháza végzős középiskolásai, új orvosi rendelőt avattak Szentetornyán, megkezdődött az Orosházi Nyár, kiállítással emlékeztek meg Bubik Istvánról, de ekkor voltak az EP-választások is. Ez volt a teljesség igénye nélkül az idei május.

Az iskola egyik legszebb ünnepére, a ballagásra gyűltek össze május 4-én az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium végzősei. A 160 érettségi előtt álló diák a sportudvaron vett búcsút az intézménytől szüleik, hozzátartozóik tekintetétől kísérve. A Székács gimnáziumban 29 tanuló búcsúzott iskolájuktól és diáktársaiktól, míg a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban is csaknem 200 tanuló számára szólalt meg utoljára a csengő.

Az iskola egyik legszebb ünnepére, a ballagásra gyűltek össze május 4-én az orosházi középiskolák végzősei (Fotó: Rosta Tibor)

Országszerte középiskolás diákok várták lélegzet visszafojtva május 6-án, hogy reggel 8 órakor végre kézhez kaphassák idei első érettségi feladatsorukat.

Május az érettségi vizsgák hónapja (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Sikeres pályázatának köszönhetően ezúttal is dr. Dankó Alpárt választotta meg orvosi ügyeletének vezetőjévé az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása. A Központi Orvosi Ügyelet vezetője negyedik alkalommal bizonyult alkalmasnak a feladatra.

Dr. Dankó Alpár pályázata bizonyult a legjobbnak (Fotó: Rosta Tibor)

Óvodás és kisiskolás gyermekek százai érkeztek május 10-én a Petőfi Művelődési Központba, hogy különböző hangszerek működésével ismerkedjenek meg. A 45 perces bemutatókat követően testközelből is megcsodálhatták többek közt a fúvós és vonós hangszerek működésének titkát.

Hangszerekkel ismerkedtek a gyerekek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Május 16-án egy régi vágya teljesült a szentetornyai lakosoknak a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő megújulásával. A fejlesztéseknek köszönhetően modern környezetben, szélesebb körű egészségügyi ellátásra számíthatnak a körzetben élők.

Új, korszerű rendelő várja ezentúl a szentetornyai betegeket (Fotó: Rosta Tibor)

Felejthetetlen fellépésekkel kezdődött meg a 2019-es Orosházi Nyár rendezvénysorozata május 18-án, Orosháza főterén. A Dumaszínházból ismerős Csenki Attila szórakoztató műsorát követően a hamarosan 30. születésnapját ünneplő Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

Felejthetetlen koncertet adott az Irigy Hónaljmirigy (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Közeledett a tanév vége, így újabb Tánckoktél ideje jött el a Petőfi Művelődési Központban. Az intézményben működő tánccsoportok ezúttal május 22-én várták közönségüket, hogy bemutassák, mit tanultak az elmúlt egy év alatt.

A Petőfi Művelődési Központban adtak számot tudásukról Orosháza tánccsoportjai (Fotó: Rosta Tibor)

Több, mint 15 éve, hogy az égi társulatba távozott Bubik István. A Budapesten született, de orosházi gyökereire rendkívül büszke színművész május 19-én töltötte volna be 61-ik életévét. A Bajor Gizi Színészmúzeum kiállítást állított össze különleges életútjáról, melynek Orosházán az Amadeus Kávéház adott otthont május 24-én.

Bubik István színpadi pillanatait is több kép örökítette meg (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megszerezhető 21 mandátumból 13-at szerzett meg a Fidesz-KDNP, ezzel sikert aratott a május 26-i magyarországi Európai Parlamenti választáson. Orosházán is hasonlóan alakultak az események.

Európai Parlamenti választásokat rendeztek május végén (Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.