- hirdetés -

Óvodás és kisiskolás gyermekek százai érkeztek május 10-én a Petőfi Művelődési Központba, hogy különböző hangszerek működésével ismerkedjenek meg. A 45 perces bemutatókat követően testközelből is megcsodálhatták többek közt a fúvós és vonós hangszerek működésének titkát.

Két korábbi, egyaránt nagy sikert arató összejövetelét követően idén is megrendezte az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal közösen megszervezve Nagy Hangszerválasztó rendezvényét a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Május 10-én a Petőfi Művelődési Központban a város óvodás és kisiskolás tanulói érdeklődve foglalták el helyüket és tekintették meg a Művészeti Iskola növendékeinek bemutatóját.

Rengeteg hangszer, többek közt a gitár működését is bemutatták (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idei Nagy Hangszerválasztó egy háromnegyed órás bemutatóval indult. A színházteremben a teljesség igénye nélkül láthatták fúvós- és vonós hangszerek bemutatóját, de dobbal, zongorás produkcióval és gitárjátékkal is készültek, melyet tapsviharral jutalmaztak a gyerekek.
– Minden olyan hangszert elhoztunk, melynek használatát tanítjuk. Maga a rendezvény három éve lett nagyobb szabású, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal közösen sikerült városi szintre kifejlesztenünk. Délelőtt több, mint 400 óvodást láttunk vendégül, délután pedig az iskolások érkeztek – mesélte Kardosné Bánhidi Éva, a Művészeti Iskola igazgatója.

A produkciók során az iskola rengeteg növendéke megkapta a lehetőséget, sokan közülük még csak tavaly ősszel kezdtek el megismerkedni hangszereikkel. Ezt követően a kíváncsi érdeklődők közelebbről is megnézhették és kipróbálhatták a hangszereket, mindannyian megtalálva a nekik legjobban tetszőt.

A bemutatókat követően a gyerekek is kipróbálhatták a hangszereket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Gombkötő Orsolya a fuvola működését mutatta be a gyerekeknek. A fiatal lány nyolc évvel ezelőtt kezdett el zenélni a Művészeti Iskolában, azóta pedig rengeteg versenyen és rendezvényen fellépett.
– Ez az egyik kedvenc programom, mert itt a kicsikkel is találkozhatunk és bemutathatjuk nekik az iskolában folyó munkát, remélve, hogy ők is kedvet kapnak a zenéhez. Maga a fuvola elsőre nem tűnik túl barátságosnak, mégis egy nagyon sokszínű hangszerről van szó, melyen rengeteg dalt el lehet játszani – mutatta be hangszerét Gombkötő Orsolya.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Nagy Hangszerválasztót követően sem áll meg az élet, egy hónap múlva felvételit és beiratkozást tartanak intézményükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.