- hirdetés -

Május 16-án egy régi vágya teljesült a szentetornyai lakosoknak a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő megújulásával. A fejlesztéseknek köszönhetően modern környezetben, szélesebb körű egészségügyi ellátásra számíthatnak a körzetben élők.

Felújított orvosi rendelő fogadja május 16-tól a betegeket Szentetornyán, a Kiss Ernő utcában. Ekkor rendezték ugyanis az épület ünnepélyes átadását. Irimiás Vanda hegedűjátékával nyitotta meg az eseményt, majd Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kezdte meg a köszöntések sorát. Kiemelte, már régóta időszerű volt az épület korszerűsítése, hogy a szentetornyaiak szebb és méltóbb környezetben gyógyulhassanak.

Dávid Zoltán, polgármester nyitotta a köszöntések sorát (Fotó: Rosta Tibor)

– A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 40 millió forintos pályázati forrás mellett az önkormányzat 3,7 millió forinttal járult hozzá a korszerűsítés megvalósításához, valamint további 3,4 millió forint többletforrást igényelt. Úgy gondolom, ezzel nem csupán szükségszerű, hanem egy igazán fontos beruházást támogattunk. Fontos, hiszen ezzel a körzet betegeinek a komfortérzetét és dr. Patvaros Áron munkakörnyezetét javíthattuk, hozzájárulva a gyógyulás és a gyógyítás nehéz munkájának sikeréhez – emelte ki köszöntőjében a polgármester.

Hozzátette, büszke arra, hogy Orosházán mind az alap, mind a szakellátás a betegek rendelkezésére áll, hogy a védőnői hálózattól kezdve a háziorvosi praxisokig elérhetők a szolgáltatások. Dávid Zoltán után dr. Patvaros Áron osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, kiemelve, hogy megérdemlik a betegek a 21. századi orvosi ellátást.
– A rendelő szebb és energiatakarékosabb lett, valamint akadálymentesített és bővült az eszközpark is. Remélem a betegeknek is tetszik a változás, hiszen most már kulturáltabb körülmények között vehetik igénybe az ellátást – tette hozzá.

Új, korszerű rendelő várja ezentúl a szentetornyai betegeket (Fotó: Rosta Tibor)

Végül Antal László, a szentetornyai körzet önkormányzati képviselője mondott köszöntőt, melyben kiemelte, hogy az új eszközöknek köszönhetően a szentetornyaiaknak végre nem kell a legkisebb vizsgálatok miatt is beutazniuk Orosházára. A rendezvényt egy ünnepélyes szalagátvágással zárták, majd a vendégek is szemügyre vehették a felújított orvosi rendelőt, megszemlélve az újdonságokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.