- hirdetés -

Az elmúlt évek tematikájához hasonlóan december 20-án ezúttal is elindítjuk hónapokra bontott évösszegzőnket. A mai napon a januári hónap legérdekesebb történéseire tekinthetünk vissza, december 31-én pedig a mostani hónap történéseivel zárjuk sorozatunkat. Januárban rendezte meg szalagavató ünnepségét az Kossuth- és az Evangélikus iskola is, de a nyolcadik (azóta már kilencedik) osztályos diákok számára is emlékezetes maradt a hónap, akik ekkor írták felvételi vizsgájukat.

Orosházán mondta ki az örökre szóló, nagybetűs Igent Ági és Oscar. Itt kezdték el tavaly ősszel közös életüket, itt képzelik el a jövőjüket, és a házasságkötésük helyszínéül is ezt a várost választották. Oscar Gugliotta egykori profi kosárlabdázó Olaszországból költözött városunkba.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2022. január 3-án, hétfőn 11 óra 57 perckor 3020 grammal és 47 centiméterrel született meg az év első babája.

Mindig kellemes érzés valamely orosházi hazánkfia sikeréről hírt adni. Jámbor Nándor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház fiatal művésze tavasszal, számára eddig jórészt ismeretlen vizekre evezett. Filmet forgatott, mégpedig főszereplőként.

Több mint 4000 rászorulón segített a tavalyi évben a „Hozom-Viszem” orosházi adománybolt, és benne Lipcsei Istvánné, aki önkéntesként tevékenykedik a Mikszáth utcai üzletben.

Gyermekként Tisóczki Evelin sok időt töltött kórházban, és már akkor elhatározta, ha felnő, ő is „Angyal” lesz, aki segíti, ápolja a betegeket. Döntését nem bánta meg egy percre sem, szívből szereti hivatását annak minden nehézségével és kihívásával együtt. Ezért is ítélte neki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója elismerést.

Országosan is egyedülálló együttműködést épített ki az elmúlt években a Szegedi Tudományegyetem a Tehetség-híd program keretében középiskolai partnereivel. Ezek közül kiemelkedik a Táncsics Mihály Gimnáziummal létrejött rezidensiskolai megállapodás, mely megalapozta a Békés megyei tudásrendszer kiépítését, fejlesztését.

Január 22-e idén fordulópontnak számított a középiskolába készülő diákok életében, akik ezen a napon írták meg központi felvételi vizsgájukat. Országszerte, így a Táncsics Mihály Gimnáziumban is délelőtt 10 órakor ragadtak tollat a felvételiző nyolcadikosok, hogy előbb magyar nyelv- és irodalomból, majd matematikából adjanak számot tudásukról.

Január 25-én egy különleges koncerttel folytatódott a Térzene sorozat Orosházán. A Petőfi Művelődési Központban ezúttal Oláh Ibolya és zenésztársai, Födő Sándor és Furák Péter léptek fel és kalauzolták el a nézőket a sanzon világába. Az énekesnővel az előadást követően beszélgettünk.

Hagyományosan a Petőfi Művelődési Központ előadótermében, két időpontban szokta megrendezni szalagavató ünnepségét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A koronavírus-járvány azonban már második éve, hogy átírja az ilyenkor tervezett forgatókönyvet. A végzős diákok ezúttal január 28-án bent az iskolában, osztályfőnökeiktől vehették át a felnőtté válást és az összetartozást jelképező kis szalagot.

Január 29-én a Székács József Evangélikus Iskolában folytatódott az idei tanév szalagavató ünnepségeinek sorozata. Két osztály 54 tanulója kapta meg az elválást, de egyben még az intézményhez való kötődést szimbolizáló szalagot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.