- hirdetés -

Január 22-e idén fordulópontnak számít a középiskolába készülő diákok életében, akik ezen a napon írták meg központi felvételi vizsgájukat. Országszerte, így a Táncsics Mihály Gimnáziumban is délelőtt 10 órakor ragadtak tollat a felvételiző nyolcadikosok, hogy előbb magyar nyelv- és irodalomból, majd matematikából adjanak számot tudásukról.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban szombaton a nyolcévfolyamos képzésre, illetve az emelt óraszámú képzésre jelentkezőknek kellett megírniuk a központi felvételi vizsgát. Ez a korábbi évekhez hasonlóan két részből, egy magyar nyelvi- és egy matematikai feladatlapból állt. Előbbihez délelőtt 10 órakor kezdtek hozzá a diákok, majd 15 perc szünet után a matematikával folytatták. Mindkét feladatlap kitöltéséhez 45 perc állt a rendelkezésükre.

A gimnáziumtól megtudtuk, hogy a vizsgára jelentkezők közül 184 nyolcadikos és 40 negyedik osztályos diák ment el felvételit írni, míg nagyjából 30-an nem írtak felvételit.

Volt, aki meggondolta magát és később sem fog vizsgát írni, míg voltak, akik betegek lettek és azért nem tudtak elmenni. Számukra azonban csütörtökön (január 27-én) lehetőség nyílik pótlásra, 14 órakor. Amennyiben ezzel valaki szeretne élni, azt előre kell jeleznie.

Az intézmény korábban elmondta, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel február 3-án egy másik pótnapot is tartanak azoknak, akik az első két vizsgán karantén miatt nem tudtak részt venni, melyet szintén előre kell jelezniük azoknak, akiket esetleg érint. A járványhelyzet az előző évben megírt vizsgák szabályaira is nagy hatással volt, ezúttal azonban a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők már bemehettek az iskolai zsibongóba.

A kijavított dolgozatok megtekintése január 28-án 8 és 16 óra között lesz majd, az esetleges észrevételek megtételére 24 óra áll majd a tanulók rendelkezésére.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.