- hirdetés -

Válogatón vettek részt az ONKC serdülő kézilabdázói, mentőbaleset miatt maradt el a Mikulásfutás, édesapjától kapott esélyt az új életre az orosházi testnevelőtanár, a hivatal dolgozói és a kéklámpások is elismeréseket kaptak, de az adventi gyertya lángjai is fellobbantak idén decemberben.

Három fiatal orosházi kézilabdázó is részt vett Hódmezővásárhelyen a magyar serdülő válogatott válogató eseményén. A fiatal sportolók megtiszteltetésnek vették, hogy lehetőségük nyílt megmutatni tehetségüket.

Teljesen megtelt a főtér pénteken este öt óra előtt nem sokkal, az apropó a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által 19. alkalommal megrendezett Mikulásfutás volt. A csípős hideg ellenére több mint százan gyűltek össze, hogy teljesítsék a távot egy jó cél érdekében. Ugyan futásra a Huba utcai mentőbaleset miatt nem került sor december 3-án, de a jótékonysági kezdeményezés így is elérte a célját.

December 6-án a Petőfi Művelődési Központba is megérkezett a Mikulás. Az intézmény egy Mikulásház programmal és rengeteg szaloncukorral várta az érdeklődő gyerekeket és szüleiket, kísérőiket, de lehetőség volt közös képek készítésére is.

Három nap alatt Orosháza több száz diákja interaktív, játékos formában ismerkedett a város értékeivel. A kezdeményezést a megyei önkormányzat „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című pályázatának keretében valósítja meg összesen húsz településen.

Kovács Viktor testnevelőtanárt és edzőt komoly vesebetegsége annyira megtépázta, hogy a nyáron már úgy érezte, ennél az életnél a halál is jobb. Ezért döntött családjával együtt a szervátültetés mellett, melyhez a kiválasztott donor Viktor 68 éves édesapja lett. A két férfi október végén esett át a műtéten, néhány napja pedig már – jó kis tempóban – együtt sétálgattunk a belvárosban.

A korábbi élénk egyetemi teniszélet újraindítása – ezzel a céllal rendezték meg néhány nappal ezelőtt az I. Széchenyi Egyetemi Teniszkupát, amit a vártnál is nagyobb érdeklődés övezett. Két nap alatt közel 150 induló mérte össze a tudását, az amatőrök és profik mellett az oktatók is sokan ütőt ragadtak. Az orosházi Juhos Tibor különösen eredményesen zárt, hiszen egyéniben és párosban is az első helyen végzett.

A polgármesteri hivatal kis tanácskozójában gyülekeztek a hivatal dolgozói, akik a kerek évfordulós munkájuk elismeréseként adott át jutalmat Dávid Zoltán polgármester.

Komoly hatással volt a Kodály Zoltán Gyermekkórus életére az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos korlátozások. December 16-án viszont végre ismét megcsillogtathatták tudásukat egy karácsonyi műsor keretében a Petőfi Művelődési Központ lépcsőjén.

Hamar elrepült az adventi várakozás időszaka, december 19-én az utolsó, negyedik gyertya is meggyulladt Orosháza óriási adventi koszorúján. A közelgő karácsony alkalmából ezúttal az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyermekei adtak elő ünnepi műsort, de a Budapest Bár is fellépett a főtérre szervezett program során.

Átadták az év rendőre, mentőse, tűzoltója és készenléti rendőre elismeréseket. A díjakat Dávid Zoltán polgármestertől vették át a kiemelkedően teljesítő kéklámpások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.