- hirdetés -

Átadták az év rendőre, mentőse, tűzoltója és készenléti rendőre elismeréseket. A díjakat szerda reggel Dávid Zoltán polgármestertől vették át a kiemelkedően teljesítő kéklámpások.

Ez a második év, hogy a járvány megakadályozza Orosháza egyik leglátványosabb eseményét, a Városi Kéklámpás napot. Itt szokták elismerni a helyi mentőállomás, a rendőrség, a tűzoltóság, illetve a készenléti rendőrség egy-egy elhivatott és kimagaslóan tevékenykedő tagját – elöljáróik javaslata alapján. Ugyan a látványos bemutatók és az egész napos szórakozás elmaradt, de az elismerő oklevelek átadása nem.

Fotó: Horváth Bence

Erre szerda délelőtt került sor, a Polgármesteri Hivatal kistermében. Dávid Zoltán polgármester köszöntötte, majd adta át az elismeréseket Ravasz Szabolcs tűzoltó őrmesternek; Birkás Tibor mentőápolónak; Kiss Gábornak, a készenléti rendőrség törzsőrmesterének; és Szilasi Tamás rendőr törzszászlósnak.

– Nem egyszerű szavakban kifejezni, hogy mennyire hálásak vagyunk a munkátokért – emelte ki Dávid Zoltán polgármester. – A mai napon az idei évben kiemelkedően teljesítő kollégákat köszöntöttük, de minden rendőr, tűzoltó és mentős és készenléti rendőr elismerést érdemel azért, amiért a cseppet sem könnyű 2021-es évben is segítettek, szolgáltak és védtek – tette hozzá a városvezető.

Ahogy korábban is írtuk, az önkormányzat az egyéni elismeréseken túl évente két-kétszázezer forint értékben vásárol eszközöket, amire a rendőröknek, mentőknek, illetve a tűzoltóknak szüksége van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.